Linkki - Digitaalinen oppimateriaali tieto- ja viestintätekniikkaan on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen 7.-9. vuosiluokkien opetukseen. Soveltaen oppimateriaalia voi hyödyntää myös alakoulun ylimmillä luokilla sekä toisen asteen opetuksessa. Oppimateriaali on suunniteltu ensisijaisesti omana oppiaineena opetettavan tietotekniikan tai TVT:n opetukseen, mutta sitä on mahdollista hyödyntää myös muihin oppiaineisiin integroitavassa TVT-opetuksessa.
Asiasanat:
tieto-viestintätekniikkajatvt,tietotekniikka,
Digitaalisuus on kaikkialla: kouluissa, työpaikoilla ja kotona. Älylaitteet yleistyvät ja myös palvelut siirtyvät sähköisiksi, joten 2000-luvulla ei enää pärjää ilman digitaitoja. Yle Oppimisen Digitreenit auttaa: tee digitaitotesti, treenaa taitojasi ja helpota elämääsi.
Asiasanat:
digitaalinen tallennusdigitalisaatiodigitointidigitaalisuus
Tikas on erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden tieto- ja viestintätekniikkataitojen (TVT) opettamiseen kehitetty pedagoginen koulutusmalli, jonka tavoitteena on tarjota helpompi ja yksilöllisempi tapa oppia TVT-taitoja. Vaikka Tikas-malli on suunniteltu erityistä tukea tarvitseville, hyödynnetään sitä yhä enemmän myös yleisopetuksessa.
Sivustolta löydät mm. tietoa, opetusmateriaalia ja käyttäjien kokemuksia.
Asiasanat:
erityispedagogiikkatietotekniikkaerityisopetustieto- ja viestintätekniikkaselkokieli
Open Discovery Space sisältää satoja tuhansia erilaisia oppimateriaaleja. Niitä löytyy kaikille oppiaineille ja kaikille tasoille. Voit etsiä materiaalia haluamastasi aiheesta / aineesta hakukomennon avulla.
Asiasanat:
oppimateriaaliverkko-oppimateriaali
Linkki on uudenlainen oppimisympäristö. Sosiaalisen median oppimisympäristö Linkki tukee yhteistyötä, vuorovaikutusta ja tiedon rakentelua.
Se tarjoaa useita sosiaalisen median työkaluja opetuskäyttöön yhdellä alustalla. Linkin kartta-alustalla opiskelijat voivat jakaa tutkimustuloksia, kuvia, kokemuksia ja mielipiteitä ympäristöstään. Tärkeä tavoite on edistää opiskelijoiden osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta.
Käyttäjät voivat tehdä oman koulun oppimisprojekteja, mutta myös toimia omaehtoisesti omassa profiilissa. Linkissä on tyypilliset sosiaalisen median työkalut, kuten wikit, keskustelut, kuvagalleriat ja blogit.
Asiasanat:
lukioblogitverkko-oppiminensosiaalinen mediawikityläkoulu
Koululaiset, lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat tutustua Postimuseon Tarinoita-perusnäyttelyyn toiminnallisten opastusten ja työpajojen kautta. Tavoitteena on, että oppitunnilla opetettava asia voidaan luokkahuoneen sijaan käsitellä museossa uudessa oppimisympäristössä ja vaihtelevin metodein.
Toiminnalliset opastukset ja työpajat perustuvat kunkin luokka-asteen mukaiseen opetussuunnitelmaan, joten ne ovat vahvasti linkittyneet koulun oppimistavoitteisiin. Aitojen esineiden äärellä, virikkeellisessä ja motivoivassa oppimisympäristössä uuden oppiminen on hauskaa ja antoisaa.
Postimuseossa on sopivat kierroksen esim. lukion HI4 ja HI5 -kurssien (historia-aine) sisältöjä varten.
Asiasanat:
tiedonvälityshelsinkiläisyyspostihistorianäyttelyttutkiva oppiminenpostimerkithistoriantutkimussotajournalismiopintokäynti,opintovierailu,opintoretki
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.