Kotimaisten kielten keskuksen yhdyssanatesti, jossa voi testata omaa tietämystään oikeakielisyydestä. Testissä valitaan oikea yhdyssanan merkitsemistapa kahdessatoista kohdassa, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset perusteluineen. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen kielenhuolto-teemaan esimerkiksi pohjustamaan yhdyssanojen käsittelyä tai kertausmateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
oikeinkirjoitussuomen kieliperuskouluammatillinen koulutustestitkielenhuoltoyhdyssanatyläkoululukio
Kotimaisten kielten keskuksen sanatesti, jossa voi testata omaa tietämystään sanojen merkityksistä ja sisällöistä. Testissä valitaan oikea sana tai sananselitys kahdessatoista kohdassa, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset. Suurin osa sanoista on yleiskieltä, mutta mukana on myös arkikieltä, murretta ja slangia. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen oheismateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
yläkoulutestitsanatlukiomurresanatammatillinen koulutusyleiskielislangisuomen kieliarkikieliselitykset
Kotimaisten kielten keskuksen lyhenteitä ja merkkejä harjoittava testi, jossa voi testata omaa tietämystään oikeakielisyydestä. Testissä valitaan lyhenteitä ja merkkejä koskevissa kymmenessä eri tapauksessa oikea vaihtoehto, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset perusteluineen. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen kielenhuolto-teemaan esimerkiksi pohjustamaan lyhenteiden ja merkkien käsittelyä tai kertausmateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
tekstitperuskoulusuomen kielioikeinkirjoitustestitammatillinen koulutuslyhenteetyläkoulukielenhuoltomerkitkirjoitusasulyhennetyypit
Kotimaisten kielten keskuksen lyhennetesti, jossa voi testata omaa tietämystään oikeakielisyydestä. Testissä valitaan oikea lyhenteen merkitsemistapa kahdessatoista kohdassa, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen kielenhuolto-teemaan esimerkiksi pohjustamaan lyhenteiden käsittelyä tai kertausmateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
oikeinkirjoituskielenhuoltoammatillinen koulutuslyhenteetsuomen kieliperuskoulutestityläkoulukirjoitusasulyhennetyypit
Kotimaisten kielten keskuksen pilkkutesti, jossa voi testata omaa tietämystään oikeakielisyydestä. Testissä valitaan oikea vaihtoehto kahdessatoista virkkeessä, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset perusteluineen. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen kielenhuolto-teemaan esimerkiksi pohjustamaan välimerkkien käsittelyä tai kertausmateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
välimerkitoikeinkirjoitustestitammatillinen koulutusperuskoulukielenhuoltosuomen kieliyläkoululukiopilkut
Kotimaisten kielten keskuksen pilkkutesti, jossa voi testata omaa tietämystään oikeakielisyydestä. Testissä valitaan oikea vaihtoehto kymmenessä virkkeessä, ja lopuksi testi kertoo pisteet ja oikeat vastaukset perusteluineen. Testi sopii peruskoulun yläasteen, lukion ja ammatillisen koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen kielenhuolto-teemaan esimerkiksi pohjustamaan välimerkkien käsittelyä tai kertausmateriaaliksi. Testi sopii niin ikään myös kaikille kiinnostuneille opettajista vanhempiin.
Asiasanat:
lukioperuskoulusuomen kielioikeinkirjoituskielenhuoltotestitvälimerkityläkouluammatillinen koulutuspilkut
Sivusto esittelee Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulussa toteutetun sanataiteen opintokokonaisuuden, sen sisällöt, materiaalit ja tehtävät. "Sanataiteen opintokokonaisuuden tavoitteena on tutustuttaa opiskelija sanataiteeseen:
sanataiteen tavoitteisiin, kerronnan keinoihin, erilaisiin innoituksen lähteisiin ja alkuideoihin,
runoon, satuun, novelliin ja kirjallisuuden ismeihin. Opiskelija voi kokeilla erilaisia tekstilajeja, valikoida
niistä itselleen sopivimmat tavat tuottaa tekstiä sekä työstää teksteistään portfolion, jonka avulla
kokonaisuus arvioidaan. Tavoitteena on oman kirjallisen ilmaisun harjoittaminen, kehittäminen ja
laajentaminen." Sivusto on erityisen hyödyllinen materiaalikokonaisuus opettajille, jotka voivat hyödyntää aineistoja niin perusopetuksen kuin lukion ja ammatillisenkin koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineessa. Sivustolla käsiteltäviä aiheita ovat mm. kertoja ja tämän merkitys, juoni ja sen rakentuminen sekä henkilökuvauksen ja miljöön rooli. Niin ikään sivustolla annetaan ideoita ja vinkkejä kirjoittamisen aloitukseen sekä runojen luomiseen aloittaen runouden perusteista.
Asiasanat:
lukeminen (toiminta)juonirunot (kirjalliset tuotokset)aineistottehtävätkertojasanataidesadutlyriikkamateriaalitkirjoittaminenkerrontaideatmiljöökuvausnovellithenkilökuvausismitopintokokonaisuus
Oppimateriaalit-sivulta löytyy Koulukinon tuottamaa oppimateriaalia elokuvakasvatuksen tueksi. Elokuvatehtäviä löytyy esikoulusta lukioon ja ammatilliseen koulutukseen.
Asiasanat:
elokuvakasvatuselokuvataideopetuselokuvat
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.