Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> Hyvää päivää, hauska tutustua
Käsittelee perusvuorovaikutukseen liittyvää kieltä, kuten tervehtimistä, hyvästelyä ja esittäytymistä. Harjoittaa kertomaan perusasioita itsestä ja kysymään vastaavia asioita keskustelukumppanilta. Aihepiirit kattavat myös perheen ja lähimmät ihmissuhteet, ja kurssilla opitaan selviytymään yksinkertaisista arkipäivän viestintätilanteista. Painottaa puheviestintää. Kurssin sisältöön kuuluvat myös lukusanat, ajanmääreet, ammatit ja ilmansuunnat.
Asiasanat: sukulaiset tervehdykset lukusanat kieli ja kielet saksan kieli perhe (ilmiöt) ilmansuunnat ammatit esittelyt kohteliaisuus saksan kieli etäopetus perustaidot kielten opetus lukio Opetushallitus

> Hyvää päivää, hauska tutustua!
Kurssilla käsitellään 1) kyrillisiä aakkosia sekä taustatietoa venäjän kielestä ja sen kehitysvaiheista, 2) venäläistä nimikäytäntöä ja tavallisia venäläisiä nimiä, 3) tervehdyksiä eri vuorokaudenaikoina, 4) itsestä kertomisen perustietoja, 5) perheenjäsenistä puhumista, 6) prepositionaalia, 7) substantiivien ja pronominien sukuasioita, 8) verbin preesens-taivutusta, 9) lainasanoja ja 10) maita, kansallisuuksia ja kieliä. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat: kieli ja kielet tervehdykset nimet aakkostus venäjän kieli venäjän kieli aakkoset etäopetus kielioppi kielten opetus perustaidot lukio

> Etälukio - Venäjä
Etälukion venäjän kielen verkkokurssi on tarkoitettu lukiolaisille, mutta myös kaikille muille, jotka haluavat oppia venäjän kielen taidon. Opiskelu aloitetaan kirjaimista ja äänteistä ja edetään arkielämän yksinkertaisiin puhetilanteisiin ja perusrakenteisiin. Kurssilla käydään läpi peruskielioppi ja sen lisäksi käsitellään monia mielenliintoisia aihepiirejä. Etälukion venäjän verkkosivuilla kurssit on nimetty opetussuunnitelman mukaisesti, ja kunkin kurssin etusivulla kerrotaan, millaisia aiheita käsitellään. Navigointi sivuilla on helppoa. Ensimmäisenä on kurssin etusivu, sitten tekstit aihepiirien mukaan, kielioppi, tehtävät, sanasto ja hauska tietää -osio, jossa jotakin kurssin asiaa käsitellään hieman syventäen. Useimmista teksteistä on olemassa myös äänitiedostot.
Asiasanat: venäjän kieli kielten opetus perustaidot etäopetus lukio venäjän kieli kielet

> Aihioita matematiikan erityisopetukseen
Luku-, erilainen/samanlainen- käsitteitä ja sarjoittamista käsittelevä matematiikan oppimateriaali, joka on suunniteltu erityisesti pienille lapsille ja erityisen tuen oppilaille.
Asiasanat: lukujonot matematiikka lukumäärä erityisopetus perustaidot matematiikka oppiminen

> Kasselandia
Pelejä 1-6 luokan matematiikan asioiden oppimiseen ja kertaukseen: vähennyslasku, yhteenlasku, muotoja, kellonaikoja. Vaatii nopeutta ja ohjeisiin tutustumista opettajan johdolla.
Asiasanat: matematiikka laskutaito peruskoulun ala-aste perustaidot alkuopetus

> Tuhattaituri
Peruslaskutaitoja harjoittavia tehtäviä luvuista ja laskutoimituksista 1. - 6. -luokille.
Asiasanat: matematiikka laskutaito matematiikka perustaidot peruskoulun ala-aste

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus