Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> MyScience
Englanninkielinen nuorten tiedeverkkolehti. Lehti sisältää artikkeleita, vinkkejä, tieteellisten kokeiden ohjeita yms. MyScience is for young people who are interested in science, mathematics, and technology around the world. The goal is to provide students with the possibility to explore these fields and to take them to places that they have never seen before.
Asiasanat: tiedejournalismi tiedekasvatus biologia matematiikka fysiikka kemia maantiede ympäristö- ja luonnontieto maantieto verkkolehdet kemia matematiikka fysiikka maantiede luonnontieteet

> Astel - opi luonnontiedettä. Oppilaan materiaali.
Viidennen ja kuudennen luokan luonnontieteisiin ja teknologiaan suuntautunut sivusto opettaa fysiikan ja kemian asioita hauskasti.
Asiasanat: teknologia fysiikka luonnontieteet kemia teknologia kemia luonnontieteet fysiikka

> Kemia
Värillinen viivapiirros esimerkiksi lukujärjestykseen, teemana kemia.
Asiasanat: opiskelu oppitunnit kemia koulu kemia opetus oppiaine lukujärjestys

> Fysiikka ja kemia
Värillinen viivapiirros, teemana fysiikka ja kemia.
Asiasanat: kemia opiskelu oppitunnit fysiikka fysiikka koulu oppiaine kemia lukujärjestys

> Prosessitekniikka
Sivusto täydentää oppikirjoja Prosessitekniikan yksikköprosessit ja Prosessitekniikan kokonaisprosessit harjoituksilla, sanastoilla, kuvilla ja kaavoilla. Harjoitukset ovat Word-tiedostoina.
Asiasanat: kemian tekniikka prosessitekniikka tekniikka kemiallinen analyysi ammatillinen koulutus kemia

> Luonnontieteellisen tutkimuksen tekeminen koulussa (pdf)
Opas on tarkoitettu opettajien ja opiskelijoiden avuksi ja tueksi suunniteltaessa tavallista oppitunnin koejärjestelyä suurempaa ja itsenäisempää luonnontieteellistä tutkimusta. Teoksen tavoitteena on pyrkiä madaltamaan kynnystä koulun piirissä tehtävälle tutkimukselle. Lukio-opetukseen suunnattu teos soveltuu myös luonnontieteiden perusopetukseen yläluokille. PDF-muotoisen oppaan lukemiseen tarvitaan maksuton Adobe Reader -ohjelma.
Asiasanat: opetusmenetelmät fysiikka ongelmalähtöinen oppiminen tutkiva oppiminen luonnontieteet kemia fysiikka kemia opetusmenetelmä luonnontieteet

> Fotokela
Tarjoaa kuvanlukutaidon oppimateriaalia moniaiheisella ja mediakasvatuksellisella lähestymistavalla. Sivustolla tarkastellaan valokuvia kouluaineiden näkökulmasta. Sisältää ohjeistuksen opettajalle, tehtäviä, sanaston ja listan lisäkirjallisuudesta.
Asiasanat: liikunta käsityö (toiminta) kuvataide mainoskuvat kielet historia valokuvat kemia kuvateokset fysiikka uskonto (uskominen) matematiikka kotitalous (oppiaineet) terveystieto yhteiskuntaoppi biologia lehtikuvat yso_musiikki_1 mediakasvatus elämänkatsomustieto valokuvataide kirjallisuus historia fysiikka kotitalous kirjallisuus matematiikka musiikki yhteiskunnallinen muutos tekstiilitaide kuva yhteiskuntaoppi kemia liikuntakasvatus taide kielet uskonnot biologia uskonnonopetus mediakasvatus valokuvaus

> Astel -opi luonnontiedettä. Opettajan materiaali.
Viidennen ja kuudennen luokan luonnontieteisiin ja teknologiaan suuntautunut sivusto opettaa fysiikan ja kemian asioita hauskasti.
Asiasanat: teknologia kemia luonnontieteet fysiikka teknologia fysiikka luonnontieteet kemia

> Tilastot oppiaineittain
Ehdotuksia eri oppiaineiden opetukseen ja opiskeluun sopivista tilastoista.
Asiasanat: oppiaineet tilastot fysiikka musiikki yhteiskuntaoppi oppiaine tilastotiede opinto-ohjaus tilastoanalyysi biologia luonnontieteiden opetus kotitalous ruotsin kieli mediakasvatus kemia historia suomen kieli ympäristökasvatus liikuntakasvatus terveyskasvatus viestintä matematiikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus