Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Internetin turvallinen käyttö
Internetin turvallinen käyttö -aineisto on tukimateriaali, joka ohjaa ja neuvoo Internetin turvalliseen käyttöön koulussa. Oheinen materiaali tarjoaa tietoa, käytännön apua ja valmiita mallipohjia Internetin turvalliseen käyttöön kouluissa. Aineisto sisältää myös aiheeseen liittyviä linkkejä. Materiaali sisältää diaesityksiä opettajille ja vanhemmille. Diaesitysten käyttöön tarvitaan Powerpoint -ohjelma, jonka voi ladata diaesitysten yhteydessä. Internetin turvallinen käyttö koostuu viidestä osiosta, jotka käsittelevät Internetin käytön turvallisuutta, Internetin asianmukaista käyttöä, toimintaohjeita, Internetin monipuolista hyödyntämistä ja nettikettia. Aineisto on laadittu, testattu ja kehitetty osana Euroopan komission rahoittamaa DotSafe-hanketta vuosina 2000–2002. Verkkomateriaali on muokattavissa tarpeiden mukaiseksi ja tulostettavissa paperiversioksi.
Asiasanat: tiedonhallinta viestintä Internet sähköinen viestintä sähköposti turvallisuus sähköinen asiointi tietoverkot turvallisuusohjeet tiedonhaku käyttö tiedonkäsittelytaidot Internet viestintä tietoverkot tietojärjestelmät turvallisuus

> Lähiverkko
Lähiverkko on kaksiosainen, interaktiivinen oppimisaihio, jonka avulla opiskelija toteuttaa lähiverkko-kaapeloinnin ja laitteisto-kokoonpanon ohjelmassa esiintyville lähiverkoille huomioiden EN 50173-1-standardin. Oppimateriaalin tavoitteena on havainnollistaa lähiverkon rakenne siten, että se täyttää myös tulevaisuudessa esiintyvät tarpeet. Oppimisaihiossa havainnollistetaan tarvittavat laitteet ja kaapeloinnit sekä etsitään vastaukset asennuksen yhteydessä esiin nouseviin kysymyksiin. Aihio antaa lopuksi palautteen, vastaako opiskelijan toteuttama ratkaisu standardin vaatimuksia, ja yhteenvedon käytetyistä laitteista ja materiaaleista. Materiaali edellyttää Flash -laajennusta selaimeen.
Asiasanat: tietoliikennetekniikka asennus tietoliikenneverkot kaapelointi lähiverkot tietojärjestelmät ammatillinen koulutus tekniikka tieto- ja viestintäteknologia

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus