Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Ortodoksinen uskontokirja – Raamattu ja uskontojen maailma
Oppaassa annetaan opettajalle vinkkejä oppikirjan Raamattu ja uskontojen maailma käyttöön. Opas sisältää oppikirjan aiheisiin liittyviä ydinasioita, taustatietoja eri aiheista, keskusteluvinkkejä, lisätehtäviä oppilaille sekä kirjallisuusvihjeitä opettajalle ja oppilaalle. Ratkaisuja myös kirjan tehtäviin.
Asiasanat: uskonnot ortodoksisuus uskonto (uskominen) ortodoksinen uskonto uskonnonopetus

> Uskontonetti
Sivut on koottu kehittämään pienryhmäisten uskontojen opetusta peruskoulussa ja lukiossa. Tarkoitus on tukea opettajien työtä tarjoamalla heille erilaisia välineitä opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Sivuilta löytyy myös paljon sellaista tietoa uskonnoista, jota voivat hyödyntää niin opetuksen järjestäjät, rehtorit, vanhemmat kuin muutkin kiinnostuneet. Uskonnot ja uskonnolliset yhdyskunnat on laitettu aakkosjärjestykseen uskonnon opetussuunnitelmien perusteiden mukaisesti. Uskontojen ja uskonnollisten liikkeiden erilaisiin lajitteluperiaatteisiin voi tutustua Uskonnot pähkinänkuoressa -osiossa. Osa-alueet ovat petussuunnitelmien perusteet, opetuksen toteuttaminen, uskonnon opettamisesta, uskonnot pähkinänkuoressa, materiaaleja opetukseen ja usein kysyttyä. Omalla sivullaan luetellaan lisäksi yhteistyötahot.
Asiasanat: islam katolisuus Krishna-liike adventismi luterilaisuus vapaakirkot uskonnolliset liikkeet baha'i-usko buddhalaisuus uskonnolliset järjestöt opetussuunnitelmat juutalaisuus ortodoksinen kirkko uskontokasvatus Jehovan todistajat uskonnot luterilaiset kirkot islam juutalaisuus uskonnot ortodoksinen uskonto buddhalaisuus uskonnonopetus opetussuunnitelma katolisuus Vapaakirkollinen Jeesuksen Kirkko, Herran Kanssa Myöempien Kirstiyhteisö, aikojen Kristuksen ry, Pyhien

> Kirkkojen tiet
Sisältää viisi osiota: Jerusalem 1-54 jkr., Konstantinopol 1054, Rooma 1054, Wittenberg 1517 ja Helsinki 2004. Oppilaan tehtävänä on selvittää, kuinka luterilainen ja ortodoksinen kirkko ovat päätyneet Suomeen erilaisten tehtävien kautta. Osioissa voi käydä haluamassaan järjestyksessä. Kohderyhmänä perusopetuksen 5-9 luokan oppilaat. Ohjelmisto sopii sekä itsenäiseen että pari- tai ryhmätyöskentelyyn. Sisältää mm. palapelejä. Sisältää opettajan oppaan.
Asiasanat: kirkko (instituutio) ortodoksinen kirkko luterilaiset kirkot kirkkohistoria luterilaisuus ortodoksisuus uskonnolliset rakennukset historia uskonnonopetus ortodoksinen uskonto uskonnot

> Ajan pyhittäminen - Ortodoksisen uskontokirjan opettajan materiaali
Oppaassa annetaan opettajalle vinkkejä Ajan pyhittäminen -oppikirjan käytöstä. Ajan pyhittäminen -kirja seuraa kirkkovuotta, sen juhlia ja paastoja. Kirkon opetus elää juhlissa, niiden teksteissä ja ikonografiassa. Tähän kirjaan on valittu opetussuunnitelman mukaan keskeisimmät juhlat. Tavoitteena on tarjota lapsille kokemuksia ja antaa tietoja kirkon rikkaasta juhla- ja paastoperinteestä. Opas sisältää runsaasti taustatietoja kaikista ortodoksisista juhlista, historiasta, ikoneista ja veisuista. Lisäksi siinä on kirjan tehtävien vastaukset.
Asiasanat: uskonto (uskominen) ortodoksisuus ortodoksinen uskonto uskonnonopetus peruskoulu uskonnot

> Pyhän Nikolaoksen virtuaalikirkko
Esittelee interaktiivisesti Pyhän Nikolaoksen virtuaalikirkkoa. Soveltuu uskonnonopetukseen, mutta myös esimerkiksi virtuaalisesta esittelymateriaalista.
Asiasanat: ortodoksisuus ortodoksinen kirkkomusiikki kirkkorakennukset ortodoksinen kirkko kuvataide arkkitehtuuri arkkitehtuuri uskonnolliset rakennukset ortodoksinen uskonto taide uskonnonopetus peruskoulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus