Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 15 kpl
1 2 | seuraava >>
> Maailman muutos ja Suomi multimediaoppimisympäristö
Kadettikunnan laaja yhteenveto maailman muutoksesta ja Suomesta tässä muutoksessa
Asiasanat: null historia Suomi

> Elämää metsästä
Kulttuurinen ja osin historiallinen näkökulma keskisuomalaiseen metsään. Mukana artikkeleita, valokuvia, metsätarinoita, metsätietoustesti, Metsän aakkoset -infopaketti, jokamiehenoikeuksista kertova osio ja luettelo metsäaiheisista käyntikohteista ja palveluista.
Asiasanat: jokamiehenoikeudet metsäkasvillisuus metsätyypit metsät metsätalous metsäteollisuus Keski-Suomi

> Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan
Tarkastelee suomalaisten juuria ja sitä, miten käsitys Suomesta vähitellen syntyi. Käsittelee sekä väestö-, sosiaali-, talous- ja kulttuurihistoriaa että poliittista historiaa. Suomalaisten vaiheet liitetään osaksi Itämeren alueen kehitystä. Aineiston tarkoituksena on kerrata ja syventää lukion valinnaisen Suomen historian kurssin teemoja vaihdellen näkökulmaa makrotasolta mikrohistoriaan. Sisältää harjoituksia ja historian ylioppilaskoetehtäviä.
Asiasanat: isoviha nuijasota sääty-yhteiskunta kustavilainen aika sodankäynti muinaiskansat esihistoria Kalmarin unioni ruotujakolaitos keskiaika kansankulttuuri suurvalta-aika suomalaiset elinkeinot Pähkinäsaaren rauha keskiajan historia etäopetus autonomia historia sota Suomi kulttuuritausta esihistoria Suomi

> Suomen historian käännekohtia
Tarkastelee Suomen historian käännekohtia viimeisen kahden vuosisadan aikana.Sisältää testejä, syventäviä tehtäviä ja historian ylioppilaskokeen tehtäviä.
Asiasanat: kansallinen kulttuuri itsenäistyminen (valtiot) kansainvälinen yhteistyö rakennemuutos hyvinvointivaltio elintaso kansallinen identiteetti autonomia historia yhteiskunnallinen muutos historia autonomia kulttuuritausta kulttuuri-identiteetti etäopetus hyvinvointiyhteiskunta Suomi Suomi

> Meillä ja muualla
Kurssilla opitaan 1) perusasioita Suomesta ja Venäjästä venäjäksi, 2) kuvailemaan ihmisen luonnetta ja ulkonäköä, 3) matkailusanastoa ja –asiaa, 4) tuntemaan Venäjän eri kaupunkien nähtävyyksiä, 5) Pietarin metrokäytäntöä, 6) ilmaisemaan päivämäärät ja kuukaudet, 7) järjestysluvut, 8) preteriti sekä 9) komparatiivi ja superlatiivi. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat: venäjän kieli matkailu kieli ja kielet kielten opetus kielioppi Venäjä venäjän kieli maantiede Suomi etäopetus lukio Venäjä Suomi

> Valtiolippu
Värillinen piirros Suomen valtiolipusta.
Asiasanat: liput Suomi

> Suomen kartta
Ääriviivapiirros Suomen kartasta.
Asiasanat: kartat karttaoppi Suomi maantiede Suomi

> Suomen lippu
Ääriviivapiirros Suomen lipusta.
Asiasanat: liput Suomi kansalaisuus yhteiskunta Suomi

> Suomen lippu
Värillinen piirros Suomen lipusta.
Asiasanat: liput kansalaisuus yhteiskunta Suomi Suomi

> Jälleenrakennuskausi - sodan jälkeisestä Suomesta 1960-luvulle
Sivuilla seurataan aikakauden kehitystä ja elämää erityisesti Keski-Uudenmaan näkökulmasta, mutta monet aikakauden piirteet olivat yhteisiä kaikkialla Suomessa. Aiheina mm. arkkitehtuuri, kotien sisustus, ruoka, pelit ja leikit, radio ja televisio. Sivusto on tehty pääasiassa koululaisten opetusohjelmaksi tehtävineen, mutta sopii kaikille lähihistoriasta kiinnostuneille. Sivuston katsomiseen suositellaan konetta, jossa on 1024 x 768 tai suurempi näytön resoluutio ja Flash 6.0 -tuki sekä Acrobat readerin versio 7.
Asiasanat: jälleenrakentaminen arkkitehtuuri historia arkkitehtuuri historia Suomi Suomi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus