Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Kielistä kiinni
Jyväskylä yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen toteuttamilla sivuilla on tietoa kielestä ja kielenopetuksesta. Sivuston eri osissa käsitellään kielen merkitystä, kielten kirjoa, kielenoppimisen teorioita sekä äidinkielen ja vieraiden kielten suhdetta. Sivustolle on koottu linkkejä kieliharjoituksiin ja –tehtäviin.
Asiasanat: harjoitukset äidinkieli maahanmuuttajat kielifilosofia kielihistoria kieli NY146217 testit Opetusministeriö

> Sukukielet ja kieli-identiteetti | Opettaja.tv | yle.fi - yläkoulu
Yleisradion opettaja.tv:n Sukukielet ja kieli-identtiteetti -teemakokonaisuudessa käsitellään saamelaisuutta, viron ja unkarin kieltä. Sivustolla on 4 videota, 15 tehtävää ja murrepeli. Teemakokonaisuus on tarkoitettu yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden oppitunneille.
Asiasanat: NY146217 äidinkieli suomen kieli kielisukulaisuus

> Voie Expresse
Voie Expresse -sivusto on laaja ranskan kielen oppimista ja opettamista tukeva sivusto. Voie Expresse-hankkeen tarkoituksena on kehittää ranskan kielen opetusta suomalaiskouluissa ja edistää tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä. Tavoitteena on mahdollisimman rikas ja havainnollinen oppimisympäristö. Hanke on valtakunnallinen ja siinä toimii ranskan opettajia eri puolilta Suomea. Hankkeessa syntyviä opetusmateriaaleja julkaistaan tällä sivustolla. Hankkeen sivusto on saanut runsaasti käyttäjiä myös maamme ulkopuolella ja siinä valmistuneita materiaaleja on sisällytetty muihin eurooppalaisiin ranskan opetuksen portaaleihin.
Asiasanat: NY146217 kieli ranskan kieli

> Kiekura | Kieli, Kulttuuri, Ranska
Kiekura -hanke (2007-2009) kehittää ja tukee ranskan kielen opetusta ja opiskelua Suomessa sekä korostaa monipuolisen kielitaidon ja kulttuurien tuntemuksen merkitystä.
Asiasanat: ranskalaisuus kielelliset väestöryhmät kielellinen vuorovaikutus ranskan kieli NY146217 ranskankieliset

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus