Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Muovipussien sulatus_käyttöesineitä
Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta : Tehtävän päämääränä on lisätä oppilaan valmiuksia ja motivaatiota toimia ympäristön ja ihmisen hyvinvoinnin puolesta. Perusopetuksen tavoitteena on kasvattaa ympäristötietoisia, kestävään elämäntapaan sitoutuneita kansalaisia. Koulun tulee opettaa tulevaisuusajattelua ja tulevaisuuden rakentamista ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestäville ratkaisuille. Harjoitteessa sulatetaan muovipusseja ja luodaan niille uusi elämä kassin,pussukan tms. muodossa. Mukana paljon esimerkkejä ja linkkejä muihin malleihin.
Asiasanat: kestävä kehitys käsityö (toiminta) taideaineet kuvaamataito NY161699

> Pieni lyhty tuikkukynttilöille
Kuvaamataidon, käsityön askartelutunneille ohjeet tuikkukynttilälyhdyn tekoon kierrätettävistä lasipurkeista. Lyhdyn teko on ohjeistettu vaihe vaiheelta ja sitä tukee valokuvamateriaali.
Asiasanat: kuvaamataito kädentaidot askartelu lyhdyt NY161699 käsityö (toiminta)

> Naamareita kierrätyspaperista ja liisteristä
Ohjeet kasvonaamarien tekemiseen kierrätyspaperista ja liisterimassasta. Tavoitteena on, että oppilas itse valmistaa naamarin. Ajankohtaisista opetustavoitteista riippuen voidaan painottaa eri asioita, kuten kierrättämistä, primitiivikulttuurien taidetta tms.
Asiasanat: kuvaamataito kädentaidot käsityö (toiminta) askartelu NY161699

> Kestävä kuluttaminen | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on kestävä kuluttaminen. Materiaali sisältää 15 videota ja kolme audiota.
Asiasanat: jätteiden hyötykäyttö NY152708 energiankulutus NY164115 NY151207 kierrätys NY156733 kestävä kehitys roskaaminen NY161699 rakennusaineet

> MILJÖSKOLAN-Huvudstadsregionens Återanvändningscentral Ab
Miljöskolan är en utvecklingscentral för att stöda miljöfostran för en hållbar livsstil och konsumtion. Miljöskolan strävar att stöda miljöfostran i daghem, skolor och utbildningsanstalter och utvecklar i samarbete med andra skolare bla. metoder och material att användas inom miljöfostran. Miljöskolan erbjuder mijörådgivning för grupper i olika åldrar.
Asiasanat: ympäristö ympäristönsuojelu ympäristökasvatus kierrätyskeskukset kestävä kehitys NY161699

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus