Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Vanhempainiltamateriaalit - MLL (pdf)
Viisaasti verkossa -materiaali vanhempainiltaan ja oppitunneille. Viisaasti verkossa -materiaalit on tarkoitettu turvallisten nettitaitojen edistämiseen oppitunneilla ja vanhempainilloissa. Oppitunti-osio on suunnattu 4.-9-luokkalaisille. Huom! Ikäsuositukset. Videoita ei suositella esitettäväksi alakoululaisille. Esitykset eivät sovellu alle 4-luokkalaisille. Aiheen käsittelemisestä 1-3-luokkalaisten kanssa on vinkkejä Vetäjän oppaassa. Aineisto koostuu esitysmateriaaleista, lyhytvideoista, jaettavista monisteista ja vetäjän oppaasta.
Asiasanat: yhteisöt NY161762 kiusaaminen WWW NY165888 yhteisöllisyys

> Viisaasi Verkossa, videot - MLL
Viisaasti verkossa -lyhytvideot ovat osa Nuortennetti -kokonaisuutta. Viisi lyhytvideota yksityisyydestä ja julkisuudesta netissä. Videot kertovat tilanteista, joissa netinkäyttäjä tyypillisimmin tekee kömmähdyksiä. Hyvä tietolähde ja herättäjä vanhemmille ja nuorille verkkomaailman vaaroista - "viisaasti verkossa". Voi toimia sytykkeenä vanhempien ja nuorten välisille keskusteluille. Sopii myös oppitunnilla käsiteltäväksi.
Asiasanat: nuoret viisaus NY161762 WWW vanhemmat

> Nettiviisaaksi (pdf)
Esikoululaisille ja peruskoulun oppilaille ja opettajalle suunnattu Nettiviisaaksi -oppituntimateriaali tarjoaa käytännöllisiä vinkkejä nettiturvallisuuden käsittelyyn. Oppituntimateriaalin mukana on Viisaasti verkossa -DVD, joka sisältää lyhyitä videopätkiä aiheiden käsittelyn tueksi. Nettiviisaaksi –aineisto on neljän oppitunnin kokonaisuus 5.–9. -luokkalaisille. Oppitunneilla käsitellään nettielämän eri ilmiöitä Viisaasti verkossa -videoiden ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Tunneilla käsitellään netin julkisuutta, netin luotettavuutta sekä netin mahdollisuuksia ja ongelmatilanteita. Tunneilla arvioidaan tietoa ja netin päihdekeskusteluja kriittisesti ja kiinnitetään huomiota omien tietojen suojaamiseen. Viisaasti verkossa -materiaalit painottuvat vanhempien nettitaitojen edistämiseen. Oppaassa on myös osio, jossa on vinkkejä asian käsittelyyn oppitunneilla 4.-9-luokkalaisten kanssa. Myös pienimpien koululaisten ja heidän vanhempiensa kanssa käytävien keskustelujen tueksi on koottu vinkkejä ja lähteitä. Digitaaliset pelit -materiaalissa on vinkkejä opettajille peliaiheen käsittelyyn sekä lasten että nuorten kanssa.
Asiasanat: turvallisuus NY161762 mediakasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus