Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Piirirakennussarja (AC+DC), virtuaalilaboratorio
Rakenna virtapiirejä kondensaattoreista, käämeistä, vastuksista ja tasa- tai vaihtovirtalähteistä. Tutki piiriä laboratoriovälineitä kuten jännite- ja virtamittareita käyttäen.
Asiasanat: virtapiirit lamput Ohmin laki sähkö null

> Piirirakennussarja (vain DC)
Sähköopin työkalupakki tietokoneelle. Sivustolla voi rakentaa virtapiirin vastuksista, lampuista, paristoista ja kytkimistä. Samalla voi tehdä mittauksia realistisilla laboratoriovälineillä kuten jännite- ja virtamittareilla. Piiriä voi tarkastella kytkentäkaaviona tai todenkaltaisessa näkymässä. Kieltä voi vaihtaa sivuston alalaidasta.
Asiasanat: sähkö Ohmin laki null kytkimet

> Piirirakennussarja (AC+DC)
Piirirakennussarjan uusi versio tuo kondensaattorit, käämit ja vaihtovirtalähteet työkalulaatikkoosi! Nyt voit piirtää virran ja jännitteen kuvaajan ajan funktiona.
Asiasanat: virtapiirit sähkömagneettinen induktio vaihtosähkö null Ohmin laki lamput

> Ohmin laki
Oppimateriaali esittää, miten Ohmin lain kaavamuoto liittyy yksinkertaiseen virtapiiriin. Säätämällä jännitettä ja resistanssia voi seuraata virran muuttumista Ohmin lain mukaisesti. Symbolien koot yhtälössä muuttuvat vastaamaan kytkentäkaaviota.
Asiasanat: resistanssi (fyysiset ominaisuudet) matematiikka teholähteet jännite (fyysiset ominaisuudet) sähkö virtapiirit Ohmin laki

> Vaijerin resistanssi
Opi resistanssista johtimessa. Muuta johtimen resistiivisyyttä, pituutta ja poikkipinta-alaa ja katso, miten ne vaikuttavat sen resistanssiin. Symbolien koot yhtälössä muuttuvat yhdessä johtimen kaavion kanssa.
Asiasanat: Ohmin laki matematiikka resistanssi (fyysiset ominaisuudet)

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus