Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 10 kpl
> Suomi toisena kielenä -opettajat ry - Suomi toisena kielenä -opettajat ry
Suomi toisena kielenä –opettajien yhdistykseen kuuluville tarkoitettu materiaalipankki tarjoaa ajantasaisen katsauksen alan uusiin julkaisuihin. Sivustoa päivitetään uusien materiaalien ilmestyessä. Mukana on maahanmuuttoon, monikulttuurisuuteen ja suomi toisena kielenä –opetukseen liittyvää materiaalia.
Asiasanat: opettajat maahanmuuttajat

> Ulkoasiainministeriö: Global.finland
Ulkoasiainministeriön ylläpitämällä sivustolla on esillä globaalikasvatukseen liittyvää materiaalia. Kansainvälisyys- ja kehityskasvatusta käsittelevää tietoa sekä julkaisuja on koottu sivuille. Oikotiet kouluille –valikosta opettaja saa tiiviissä muodossa tietoa maailman konflikteista ja niiden taustoista. Ulkoministeriön kirjastosta voi myös lainata kehitysaiheisia videoita, joiden valikoima on laaja. Globaalikasvatus –valikon alla on runsaasti aineistoja opettajille.
Asiasanat: oppilaat kansainvälisyys opettajat

> Lähde esiin
Lähde esiin materiaali sisältää kolme teemaa harjoituksineen: Lähdekritiikki, Etiikka, Tekijänoikeus. Lähde esiin –verkkosivut tarjoavat kouluille valmiin opetuspaketin lähdekritiikistä. Ytimekkäitä tekstejä täydentävät harjoitukset, joita oppilas voi ratkoa itsenäisesti tai luokassa muiden kanssa. Sivut opastavat netin ja muiden tietolähteiden kriittiseen tarkasteluun ja innostavat omaan ajatteluun. Nettimaailman pelisäännöt aukeavat: miten hakea tietoa, mihin voi luottaa ja mihin ei, kuinka vainuta piilomerkitykset. Opetuspaketti sopii parhaiten lukioon ja ammatilliseen peruskoulutukseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös peruskoulun ylemmillä luokilla. Opettaja voi käyttää aineistoa sellaisenaan luokassa tai etsiä sieltä vinkkejä opetukseen. Maksuton Lähde esiin on tarkoitettu kaikkiin oppiaineisiin.
Asiasanat: oppilaat NY159125 tekijänoikeus lukio etiikka opettajat ammatillinen koulutus lähdekritiikki Virtuaalikoulu

> Superhyvä hyperteksti
Materiaali on suunnattu opettajille ja se kuvailee kuinka verkko-oppimateriaalista voidaan tehdä kiinnostava oppimisen ja käytettävyyden kannalta.
Asiasanat: oppimateriaali verkko-oppiminen verkko-oppimateriaali Internet opettajat kirjoittaminen luettavuus

> Koulun hyvinvointiprofiili
Kaikkien kouluasteiden oppilaille ja henkilöstölle tehtävä hyvinvointiprofiili. Tutkittavat teemat ovat: tilat ja toiminta, olosuhteet, ihmissuhteet, opiskelu ja koulutyö, itsensä totettamisen mahdollisuudet, terveydentila, parannusehdotukset.
Asiasanat: henkilöstö koulu (ilmiöt) testit oppilaitokset hyvinvointi arviointitutkimus oppilaat opettajat arviointimenetelmät arviointi

> Erityisopetus ja -kasvatus
Erityisopetuksen tueksi tehty sivusto, johon on kerätty linkkejä erityisopetuksen varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukio-opetuksen oppimateriaaleihin. Sisältää harjoituksia, pelejä ja opettajan tukimateriaalia eri oppiaineisiin mm. matematiikka, biologia, äidinkieli.
Asiasanat: äidinkieli lukio biologia peruskoulu erityisopetus varhaiskasvatus menetelmät matematiikka käsityö (toiminta) opettajat

> Voie Expresse - undervisningsmaterial
På dessa sidor hittar du undervisningsmaterial om: Den Franska revolutionen och kejsartiden, 1800-talet i Frankrike, material som följer läroplanerna, material som är oberoende av läromedel, språknivåerna bestämda enligt de europeiska språkramarna, grammatik, hörförståelse och kultur.
Asiasanat: peruskoulu NY159125 NY159124 oppilaat lukio opettajat ranskan kieli Opetushallitus

> Clavis Latina -opettajan materiaalin etusivu
Lukion Clavis Latina kirjojen opettajan materiaalit. Sivusto sisältää osiot 1. CLAVIS LATINA I : Textus & Cultura 2. CLAVIS LATINA I : Grammatica & Exercitia 3. CLAVIS LATINA II: Textus & Cultura 4. CLAVIS LATINA II: Grammatica & Exercitia 5. CLAVIS LATINA III: Textus & Cultura 6. CLAVIS LATINA III: Grammatica & Exercitia
Asiasanat: lukio opettajat latinan kieli

> Horoso - opettajan materiaali
Horoso -sarja on tarkoitettu peruskoulun A-venäjän lukioille. Opettajan opas 1-2 sekä 8-9 sisältävät kalvopoihjia ja miellekarttoja, kuullunymmärtämistehtävien tekstejä, testejä, lisätehtäviä, ristisanatehtäviä, hyödylliset sanat -pelejä, kokeita ja kuullunymmärtämistehtäviä.
Asiasanat: opettajat venäjän kieli

> Työssäoppiminen verkossa
Tämä sivusto on suunniteltu ohjausvälineeksi työssäoppimisjaksolle. Sivusto on jaettu kolmeen pääosaan - työssäoppijat (opiskelijat), opettajat ja työpaikkaohjaajat. Sivuille on koottu työssäoppimisen kannalta tärkeät asiat. Sivuston avulla voidaan järjestää tavoitteellista ja laadukasta työssäoppimista. Sivustoa voidaan käyttää oppijan ohjaamisen ja arvioinnin tukena.
Asiasanat: opettajat työpaikkaohjaajat työssäoppiminen virtuaalikoulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus