Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 10 kpl
> Recipes, cooking, preparing and growing food - thousands of free recipes including Special Diets
Ruokareseptejä Isosta-Britanniasta ja maailmalta.
Asiasanat: englantilaisuus ruoanvalmistus ruokaohjeet Iso-Britannia

> Dutch Cooking
Ruokareseptejä Hollannista
Asiasanat: alankomaalaiset ruoka (aine) ruokaohjeet ruokailutottumukset

> European Recipes and the Cooking of Europe
Ruokareseptejä Euroopasta
Asiasanat: ruokaohjeet ruoanvalmistus ruoka

> BBC Food Cuisines
Makuja maailmalta - ruokaohjeita kaikkialta maailmasta.
Asiasanat: ruoat (ruokalajit) ruoanvalmistus ruokaohjeet ruoka

> Vieraiden maiden keittiöt
Ruoanvalmistuksen nettiopas, jossa tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin.
Asiasanat: ruokaohjeet ruoanvalmistus ruoka ruokailutottumukset

> Veges - lapsiperheiden ruokasivusto
Veges Oy on perustettu edistämään lasten ruokakulttuuria ja terveitä elintapoja. Lasten ruoka-aiheinen internet-sivusto sisältää tietoa ruuan terveellisyydestä, alkuperästä ja tapakulttuurista. Lisäksi sivuilta löytyy myös reseptejä ja blogi.
Asiasanat: ruoka (aine) kotitalous (oppiaineet) ruokakulttuuri vihannekset elintavat lapsiperheet ruokaohjeet null terveellisyys kestävä kehitys ruoka-aineet koti

> Finfood
Tietoa suomalaisesta ruuasta. Taustatietoa ruuan tuotannosta ja sen laadusta. Valmista oppimateriaalia sekä tehtäviä itseopiskeluun tai opettajalle materiaaliksi. Oppimateriaalia on sekä leikki-ikäisille, peruskoululaisille että ammattioppilaitoksissa opiskeleville.
Asiasanat: ruokaohjeet ruoka (aine) ruoka-aineet luonnonmukainen tuotanto luonnonmukainen viljely ruokakulttuuri ruoanvalmistus ruoat (ruokalajit) ravitsemuskasvatus ruoka

> Luonnosta sinulle
Sivuilla on tietoa luonnonvaraisista marjoista, sienistä ja yrteistä. Esimerkkejä ja ohjeita on tuotteiden käytöstä ruokana ja koristeena – kaikenlaista tietoa myös luonnontuotealasta, laatuluokituksista ja lainsäädännöstä. Sivustolla on myös erilaisia visoja ja pelejä, joissa voi testata tietojaan luonnontuotteista. Lisäksi marjojen, sienten ja yrttien nimistä on sanastot useilla eri kielillä. Extranetista löytyy aineistoa opettajille. Extranettiin pitää kirjautua.
Asiasanat: luonnontuotteet luonnonmarjat yrtit luonnontuoteala marjat marjanpoiminta laatuluokitukset ruokaohjeet sienestys sienet ruoka biologia luonnonvarat

> Raastava nälkä
Nuorille suunnattu sivusto sisältää Raastava nälkä -keittokirjan pdf-muodossa suomeksi ja ruotsiksi, Raastava nälkä -sivut, joiden katselemiseen tarvitaan Flash Player 5 -selainlaajennus. Näiltä sivuilta löytyy tietoa juhlien järjestämisestä, vinkkisivut, tietoa kasvissyöjäksi ryhtymisestä, Vihannesvirtuoosi-testi sekä ravintoaiheinen sanasto. Tulostettavassa osiossa on lukujärjestys, kutsukortteja, menukortteja ja cocktailtikkujen koristeita pdf-muodossa. Sivut ovat osa Terveyttä kasviksilla -kampanjaa.
Asiasanat: ruoka (aine) vihannekset juhlat ruokaohjeet ruoka-aineet vegetarismi keittotaito kotitalous peruskoulu

> Kotimaiset kasvikset
Sivusto on Kotimaiset kasvikset ry:n. Soveltuu kotitalousopetukseen. Sisältää seuraavat osiot: kasvitieto, keittokirja, kuvagalleria, linkit, materiaalitilaukset, ravitsemus ja yhdistys. Ammattilaisille on oma osio sisältäen seuraavat: viljely, kauppa, suurkeittiö, opetus, tiedotteet ja tutkimus.
Asiasanat: ruokaohjeet vihannekset kasvit ravitsemus myynninedistäminen suurkeittiöt maanviljelijät järjestötoiminta kasvi ruoka keittotaito ravitsemuskasvatus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus