Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> SFS-Oppilaitosportaali
SFSedu-sivuston tarkoituksena on antaa tietoa standardeista sekä standardisoinnista ensisijaisesti opiskelijoille ja opettajille. Esimerkkeinä eri ikäryhmille suunnatusta standardien opetuksesta: Peruskoululaisille käytännön esimerkkejä standardien soveltamisesta kuten sähköpistokkeet, kirjelomakkeet, asiakirjastandardit, postinumerot, liikennemerkit…. Lukiolaisille pohdittavaksi vaikka kansainvälisen kaupan lainalaisuuksia, tuotekehitystä, kilpailukykyä ja tietysti kaikkia jo em. käytännön esimerkkejä. Ammattikoulussa standardit ovat yhä tärkeämpi osa käytännön työelämän taitoja ja kuuluvat jo jossain määrin osana opetukseen.
Asiasanat: konetekniikka normit metsäteollisuus tuotantotekniikka tietotekniikka ympäristöala logistiikka hallintajärjestelmät tekstiilit tietotekniikka-ala terveydenhuoltoala kemia arkkitehtuuri elektroniikka-ala palveluala paperiteollisuus materiaalitekniikka sähköala standardointi laatujärjestelmät null elektroniikka sähkö tekstiiliteollisuus liikenne standardit tekstiiliala elintarvikeala energia automaatio viestintätekniikka puuteollisuus liiketalous rakentaminen kauppa

> Teknokas automaatio ja robotiikka
Automaatiolla on yhä merkittävämpi rooli rakennetussa ympäristössämme. Sen merkitys ei ulotu pelkästään teollisuuteen, vaan yhä enenevässä määrin myös jokapäiväiseen elämäämme. Kodeissammekin automaatiota hyödynnetään monissa laitteissa. Emme välttämättä tule edes ajatelleeksi, miten paljon elämäämme on automatisoitu.
Asiasanat: automaatio robotiikka robotit

> Teknokas-oppimateriaalit
Sivusto, jossa esitellään mm teknologiakasvatuksen perusteita. Teknologia osa-alueet on eritelty omiksi sivuikseen,esimerkiksi "rakenteet" -miksi ihmiset rakentavat? Sivun linkeistä pääset tutustumaan toiminnallisiin tehtävänantoihin sekä opettajille tarkoitettuihin virikemateriaaleihin. Materiaalit on jaoteltu aihealueittain, mutta ne tarjoavat mahdollisuuden myös aihealueiden yhdistelyyn.
Asiasanat: sähkö rakenteet (rakentaminen) robotiikka mekanismit teknologia koneet kemia ilmailu automaatio teknologiakasvatus muotoilu elektroniikka

> Koneautomaation kunnossapito
Tarjoaa oppimisprosessiperustaista koneautomaation kunnossapidon oppimateriaalia esimerkiksi verkko-tai itseopiskeluun. Toimii parhaiten osana yksilöllisten tarpeiden pohjalta rakennettua oppimisprosessia, jonka avuksi tarjotaan suunnittelutyökalu ja esimerkinomaisia oppimispolkuja.
Asiasanat: tuotanto automaatio laitteet työturvallisuus automaatiojärjestelmät kunnossapito koneet tuottavuus etäopetus konetekniikka ammatillinen koulutus automaatio virtuaalikoulu

> Kunnossapito
Sivusto on tarkoitettu kunnossapitotekniikan opintoihin tekniikan perusopinnoissa. Sivusto sisältää perusteiden lisäksi sähkötekniikan ja automaation sekä mekaniikan kunnosapidon oppisisällön. Tietosisällön lisäksi sivustolla on itsetarkistuvia sekä ongelmanratkaisutehtäviä.
Asiasanat: sähkötekniikka automaatio mekaniikka kunnossapito tekniikka ammatillinen koulutus kunnossapitotekniikka, virtuaalikoulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus