Näkyvässä maailmankaikkeudessa kaikki on liikeessä. Nyt pääset kokemaan tämän ainutlaatuisella tavalla oppilaittesi kanssa. Aika ja avaruus - paikkani aurinkokunnassa -materiaali syventää ja selkeyttää käsitystänne aurinkokunnan olemuksesta.
Aika ja avaruus - paikkani aurinkokunnassa on digitaalinen oppimateriaali, joka johdattaa oppilaan tutustumaan aurinkokuntaan elämyksellisellä tavalla. Suomeen muuttanut kongolainen Jamar-poika opiskelee materiaalissa aurinkokunnan välisiä mittasuhteita ja Auringon, Maan ja Kuun liikkeiden vaikutuksia ihmisen kokemaan aikaan.
Jamarin ystävä Sini opastaa materiaalissa myös aurinkokunnan planeettojen ominaispiirteisiin. Sinin ja Jamarin dialogin kautta korostetaan Maan erityisyyttä elinympäristönä. Materiaalissa ohjataan oppilasta pohtimaan ihmisen paikkaa aurinkokunnassa.
Materiaalin on tarkoitettu suomea toisena kielenään puhuville oppilaille. Kieli on pyritty pitämään yksinkertaisena, mutta silti havainnollisena. Materiaalia on mahdollista käyttää kuitenkin myös kokonaisten luokkien kanssa videotykin avulla, se sisältää mm. näyttävän aurinkokunnan interaktiivisen simulaation. Tämän materiaalin avulla saatte uudenlaista eloa avaruusteeman opiskeluun!
Asiasanat:
avaruusaikaKuu (Maan)vuodenajatkuukaudetplaneetatmaapalloaurinko
Suomen sää ja vuodenajat on digitaalinen oppimateriaali, jonka kertomus Suomeen muuttavasta Jamarista on maahanmuuttajalapselle helposti samaistuttava.
Materiaalissa on huomioitu valmistavan opetuksen tarpeet niin tiedollisesti kuin suomen kielen oppimisenkin kannalta. Käytetty kieli on yksinkertaista, kaikki käsitteet opiskellaan toiminnallisesti ja tärkeimpiä sanoja toistetaan runsaasti eri yhteyksissä.
Materiaali sisältää lisäksi perustietoa sään elementeistä visuaalisesti näyttävällä tavalla ja itse tekemällä ja kokemalla oppimiseen tulee uudenlaista eloa.
Asiasanat:
ukkonenpilvetsäälämpötila (kooste)tuulisääilmiötsääennusteetsadesäähavainnotsäänennustusvuodenajatilmansuunnat
Ranskan kielen harjoitustehtävä,
jossa tavoitteena on löytää oikeat vuodenajat
ja kuukaudet. Sanojen kirjaimet ovat menneet sekaisin,
Tehtävänä on selvittää mistä kuukaudesta tai
vuodenajasta on kyse. Tehtävässä on 9 sanaa.
Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria,
jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen.
Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti:
Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6.
Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia
voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.
* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä.
JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja
ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin
Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa
voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat:
vuodenajatsanatsanaleikitsanastotkuukaudetranskan kieli
Tutustuttaa lyhyesti espanjaan maailmankielenä. Harjoittaa espanjan ääntämistä ja vertaa espanjalaisen ja amerikkalaisen ääntämistavan ominaispiirteitä. Opettaa tavallisimmat tervehdys- ja hyvästelytilanteissa käytettävät ilmaukset ja opettaa kertomaan perusasiat itsestä. Opettaa myös vuodenajat, kuukaudet ja viikonpäivät sekä käy läpi päivämäärissä tarvittavat lukusanat.
Asiasanat:
tervehdyksetkuukaudetpäivämäärätviikonpäivätvuodenajatkieli ja kieletespanjan kielikieletetäopetusespanjan kielilukio
Sivusto on peruskoulun alaluokille suunnattu monialainen tietopaketti saaristosta. Se johdattaa kävijän viidelle interaktiiviselle polulle, joiden aiheina ovat "Saariston sitkeät selviytyjät", "Kalastajan vuosi", "Elämää Saaristomerellä ja luodoilla", "Saarten satuja, luotojen lauluja" sekä "Meri yhdistää, meri eristää". Osiot käsittelevät esimerkiksi saaristoon liittyviä luonnontieteellisiä ilmiöitä, kansanperinteitä ja vuodenaikojen vaihtelua. Sivuston toimiminen edellyttää, että käytettävä Internet-selain sallii JavaScript -koodin suorittamisen.
Asiasanat:
ympäristö- ja luonnontietosaaristotvuodenajatkansanperinneympäristökasvatusympäristösaari
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.