Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Suomettuminen | Opettaja.tv | yle.fi - lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus Suomen historiaa 1948 rauhansopimuksesta 1960-1970-lukujen suomettumiseen. Sivuilla 3 audiota ja 1 muu aiheeseen liittyvä materiaali. Teemakokonaisuus on tarkoitettu lukion historian oppitunneille.
Asiasanat: historia politiikka neuvostoliittolaiset suomettuminen sota-aika

> Ennen ja nyt
Kurssilla opitaan 1) puhumaan terveydestä ja hyvinvoinnista, 2) lääkärissä, hammaslääkärissä ja sairaalassa asiointia, 3) anatomian peruskäsitteitä venäjäksi, 4) venäläisen keittiön perinteitä, 5) neuvostohistoriaa yksilön näkökulmasta, 6) puhumaan asumisesta, 7) substantiivin yksikön datiivi, 8) substantiivin monikon genetiivi sekä 9) adjektiivien sijat yksikössä. Sisältää tehtäviä.
Asiasanat: neuvostoliittolaiset kieli ja kielet asuminen terveys venäjän kieli ruokakulttuuri hyvinvointi lukio kielioppi venäjän kieli arkielämä historia etäopetus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus