Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Carlos - El cine
Espanjana kielen tehtävä,jossa tavoitteena on kuunnella, mitä Carlos sanoo näkemästään elokuvasta. Vastaa kysymyksiin. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki. * Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: sanat espanjan kieli kuullun ymmärtäminen elokuvat

> Vaahteramäen Eemeli (perunakellari)
Äidinkielen harjoitustehtävä,jossa tavoitteena on luetun ymmärtäminen / median katselun tukeminenh kysymyksin. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: kirjallisuus (kirjalliset teokset) elokuvat äidinkieli (oppiaineet) luetun ymmärtäminen

> Elokuvalippu
Viivapiirros elokuvalipusta.
Asiasanat: pääsyliput harrastukset elokuvateatterit elokuvat elokuva elokuvateatteri vapaa-ajan toiminnot vapaa-aika

> Elokuvateatterin sali
Viivapiirros elokuvateatterin salista.
Asiasanat: harrastukset elokuvat elokuvateatterit elokuva elokuvateatteri

> Elokuvateatteri
Viivapiirros elokuvateatterirakennuksesta.
Asiasanat: rakennukset elokuvateatterit elokuvat harrastukset elokuvateatteri rakennukset elokuva

> Kunnari: Lumoava lukudiplomi - lähtölaskenta lukuharrastukselle
Kunnarin lukusuunnitelma : Lukusuunnitelman tarkoituksena on ohjata oppilaat itsenäiseen ja pitkäjänteiseen työhön. Suunnitelma toimii oppilaan työn runkona, johon hän merkitsee eri tarjottimilta valitsemansa kirjat ja niihin liittyvät tehtävät. Oppilas innostuu lukemaan kaikenlaisia kirjoja ja katsomaan mielenkiintoisia elokuvia, kokee elämyksellisiä luku- ja elokuvankatsomishetkiä, oppii valitsemaan monenlaista luettavaa ja asettamaan itselleen lukutavoitteita, saa lukemisesta uuden harrastuksen ja oppii tehtävien avulla uusia asioita kirjallisuudesta. Tehtävät perustuvat opetussuunnitelmassa määriteltyihin kirjallisuuden opetuksen tavoitteisiin. Tehtävät ovat elämyksellisiä, niin että lukijan oma kokemus välittyy niiden kautta. Kunnarin nimi tulee sanasta kunniakierros. Urheilussa kunniakierros on aina merkki hyvästä suorituksesta.
Asiasanat: lukeminen kaunokirjallisuus elokuvat

> Elävä arkisto
Elävässä arkistossa on liikkuvaa kuvaa ja muuta aineistoa sadan vuoden ajalta. Elävä arkisto koostuu Yleisradion radio-, tv- ja valokuva-arkistojen tallenteista sekä filmiyhtiöiltä ostetusta filmiaineistosta. Tarjolla on myös ympäri vuorokauden toimiva Elävän arkiston nettiradio.
Asiasanat: elokuvat valokuvat televisio-ohjelmat radio-ohjelmat radio televisio elokuva viestintä viestintä

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus