Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 37 kpl
1 2 3 4 | seuraava >>
> Lukio.fi
Suomen Lukiolaisten Liiton kotisivut
Asiasanat: lukio lukiolaiset

> Nanokoulu
Materiaali on tarkoitettu lukion oppilaille nanofysiikan kurssin tueksi. Verkkokurssin luentojen ja didaktisen keskustelun tarkoituksena on avartaa lukiolaisten tietämystä tulevaisuuden kenties merkittävämmästä tieteen- ja teknologian alasta eli nanotieteestä ja sen valjastamisesta ihmisen palvelukseen. Nanotieteestä puhuttaessa tarkoitetaan yleisesti poikkitieteellistä kokonaisuutta, jossa yhdistyvät kemia, biologia ja fysiikka (sekä sovelluksissa lääketiede). Tällä kurssilla on erityisesti painotettu fysiikan näkökulmaa, sillä kurssin sisällön suunnittelijat ovat kaikki fyysikoita ja kurssi toteutetaan nanofysiikan nimellä. Tulevina vuosina projektia voidaan laajentaa integroimalla mukaan biologian ja kemian luentokokonaisuuksia.
Asiasanat: biologia NY164166 lukiolaiset fysiikka kurssit lukio kurssikirjastot NY156827

> London Walk
Londonwalk on virtuaalinen kiertokävely Lontoon keskustassa, British Museumilta Covent Gardeniin. Kesto noin 15 minuuttia, jos ensi-istumalta suoriutuu tehtävästä. Harjoittelun kohteena liikkuminen kaupunkitilassa ja ohjeiden noudattaminen.
Asiasanat: lukio kuullun ymmärtäminen lukiolaiset peruskoulu englannin kieli

> Ungdomssnack
Ungdomssnack tarjoaa viihdyttävän mutta silti tehokkaan tavan oppia ruotsia. Ohjelma perustuu spontaaneihin, käsikirjoittamattomiin lukiolaishaastatteluihin, jotka on tehty aidossa kouluympäristössä Ruotsissa, missä opiskelijat käyttävät autenttista arkipäivän ruotsia. Interaktiivisen oppimisen hyödyt tekevät puhutun kielen parissa työskentelemisestä helppoa. Opiskelija voi kuunnella kysymyksiä ja vastauksia niin monta kertaa kuin hän haluaa, ja tarvittaessa saatavilla on myös studiossa nauhoitettu selkokielinen versio tai teksti. Kieli tulee tutuksi pala palalta kuuntelu-, luku- ja havainnointitaitoja hyödyntämällä. Multimedian edut tulevat esille myös interaktiivisissa harjoituksissa. Perinteiset harjoitukset saavat uusia ulottuvuuksia: kaiken pystyy kuuntelemaan tai vaihtoehtoisesti lukemaan. Kielioppisäännöt jäävät helposti mieleen esimerkkilauseita ja –sanontoja kuuntelemalla.
Asiasanat: kuullun ymmärtäminen kielioppi luetun ymmärtäminen sanastot lukiolaiset lukio ruotsin kieli

> Mihin suomalainen uskoo? (UE5) | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnon (UE 5) mihin suomaliset uskoo -teemaa: Lähes 85% suomalaisista on evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Muihin uskonto- ja kirkkokuntiin kuuluu yhteensä vain noin 3% kansalaisista. Toisaalta myös kirkkoon kuulumattomien osuus on tasaisesti kasvanut. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: lukio uskonto (uskominen) lukiolaiset Opetushallitus

> Varhaiskantaiset uskonnot ja uususkonnollisuus | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnon (UE 4) varhaiskantaiset uskonnot ja uususkonnollisuus -teemoja: Varhaiskantaisilla uskonnoilla on ollut suuri merkitys ennen suuria maailmanuskontoja. Tyypillistä näille ovat uhrausriitit sekä vainajien ja erilaisten jumaluuksien palvonta. Monet varhaiskantaiset uskonnot elävät kalendaaririittien kierron mukaan ja ovat vahvasti kytköksissä luonnon vaalimiseen sekä palvontaan. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: lukio lukiolaiset uskonto (uskominen) saamelaiset Jehovan todistajat mormonit Opetushallitus

> Hindulaisuus | Opettaja.tv | yle.fi - Lukio
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnon (UE 4) hindulaisuus -teemaa. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä ja tehtäviä.
Asiasanat: lukio uskonto (uskominen) käsitteet hindulaisuus lukiolaiset Opetushallitus

> Islam | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnnon (UE 4) islam -teemaa.. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita, tehtäviä ja kursseja.
Asiasanat: uskonto (uskominen) lukio lukiolaiset islam Opetushallitus

> Kristinusko | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnon (UE 4) kristinuso teemaa. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: lukiolaiset uskonto (uskominen) lukio kristinusko Opetushallitus

> Juutalaisuus | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion uskonnon (UE 4) teemaa juutalaisuus. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: lukio juutalaisuus lukiolaiset uskonto (uskominen) Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus