Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 11 kpl
1 2 | seuraava >>
> Selkosanomat
Selkosanomat on selkokielinen ajankohtaislehti internetissä. Sivut on kirjoitettu selkokielellä siten, että tekstiä on helpompi lukea. Uusi verkkolehti ilmestyy kahden viikon välein. Lehti on jaettu kokonaisuuksiin (Kotimaa, Ulkomaat, Urheilu, Viihde, Teema), joiden alta löytyy ajankohtaisia uutisartikkeleita. Tämän lisäksi sivustolta löytyy aina uusimpaan Selkosanomat-lehteen liittyviä tehtäviä, jotka harjoittavat luentunymmärtämistä. Selkosanomat soveltuukin hyvin suomen kielen harjoitteluun ja kertaamiseen etenkin maahanmuuttajaoppilaiden tai erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden oppitunneille ja omatoimiseen työskentelyyn.
Asiasanat: tehtävät selkokieli uutiset lukihäiriöt selkolehdet (sanomalehdet) verkkolehdet lukeminen maahanmuuttajat artikkelit (julkaisut) helppolukuisuus

> MyScience
Englanninkielinen nuorten tiedeverkkolehti. Lehti sisältää artikkeleita, vinkkejä, tieteellisten kokeiden ohjeita yms. MyScience is for young people who are interested in science, mathematics, and technology around the world. The goal is to provide students with the possibility to explore these fields and to take them to places that they have never seen before.
Asiasanat: verkkolehdet ympäristö- ja luonnontieto biologia tiedejournalismi matematiikka fysiikka kemia maantieto maantiede tiedekasvatus fysiikka matematiikka maantiede luonnontieteet kemia

> Saksankielinen verkkolehti: Magazinefactory - Mit anderen Augen
Usean turkulaisen sekä vierasmaalaisen koulun yhteinen verkkolehti, jota oppilaat toimittavat. Pohjana OPH:n Magazine Factory
Asiasanat: verkkolehdet NY152688 saksan kieli

> Ranskan kielen opetusta ja oppimista tukeva sivusto Voie Expresse
Voie Expresse -sivusto palvelee ranskan opetusta ja oppimista. Se on avoinna kaikille kielestä kiinostuneille. Opettajaverkoston opettajat etsivät, kehittävät ja julkaisevat yhdessä materiaaleja sivustoa varten. Sivustolla monipuolinen oppimateriaali: kielioppi, kulttuuri, kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, oppikirjoihin liittyvää, pelit, sanasto, ruokaohjeita. Lisäksi videoluentoja alkeista alkaen. Opettajille oma kokonaisuus, jossa mm. opetus- ja tuntisuunnitelmia verkkomateriaalista, linkkejä ranskanskielisten lehtien sivuille, taitotasotestejä, opi oppimaan -materiaalia, sanakirjoja jne.
Asiasanat: motivointi verkkolehdet koulutus opiskelutekniikka kielitaito

> Matematiikkalehti Solmu
Matematiikkalehti Solmu on verkkolehti, jossa esimerkiksi opettajien täydennyskoulutusmateriaalia sekä kouluissa käytettäväksi tarkoitettua opetusmateriaalia. Matematiikka-aiheisia pelejä. Tietoa matematiikkaleireistä, kerhoista ja kielpailuista. Kuvauksia erilaisista matematiikan opetustavoista esiasteella, ala- ja yläkoulussa sekä lukiossa. Ei opetustapoihin soveltuvia harjoituksia ja tehtäviä ratkaisuineen.Matematiikan verkkosanakirja.Matematiikkadiplomit tehtävineen luokille 1-4
Asiasanat: verkkolehdet pelit NY166849 harjoitukset sanakirjat matematiikka

> Hoksaa - verkkolehti. Lue, värkkää ja visaile!
Hoksaa on ilmainen verkkolehti, joka kutsuu lukijansa mukaan tutkimaan, kokeilemaan, kyselemään ja ihmettelemään. Materiaali käy osittain myös alaluokkien fysiikka-kemian opetukseen, esim. Aikakone tutustuttaa tieteijöihin ja keksijöihin, Työpajassa voi itse kokeilla ja tutkia esimrkiksi animaatiokuvausta, Laboratoriossa juttuja luonnontieteistä ja tekniikasta. Toimitus -osiossa vinkkejä verkkosivujen rakentamiseen.
Asiasanat: verkkolehdet luonnontieteet

> Teknologian alan verkkolehti tytöille
TechGirls on tyttöjen oma verkkolehti, joka kertoo tekniikan alan opinnoista, ammateista ja toimialoista tyttöjä puhuttelevalla tavalla. Sisältö on ideoitu yhdessä peruskoulun viimeisiä luokkia käyvien tyttöjen kanssa, joten lehti vastaa juuri niihin kysymyksiin, jotka tyttöjä tekniikassa mietityttävät. Verkkolehti on suunnattu 9. luokkalaisille tytöille, jotka tekevät tärkeitä valintoja opintojensa suhteen. TechGirls kannustaa heitä pitkän matematiikan, kemian ja fysiikan opintoihin. Tekniikan alalle tarvitaan nuoria naisia tuomaan tuoreita näkemyksiä, luomaan uusia tuotteita ja työtapoja sekä uudistamaan johtamiskulttuuria ja kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Tytöt kuitenkin liittävät tekniikkaan mielikuvia miesten alasta, likaisista koneista ja yksinäisestä koodaamisesta. TechGirls tekee tekniikkaa kiinnostavaksi näyttämällä, miten tekniikka on läsnä tyttöjen elämässä ja miten he hallitsevat monta teknistä asiaa. Tytöt valitsevat opiskelualansa useimmiten sen perusteella, missä he ovat jo valmiiksi hyviä ja mikä on heille ennestään tuttua. TechGirls rohkaisee tyttöjä huomaamaan, että tekniikan ja luonnontieteiden opinnot sopivat tytöille hyvin ja että he pärjäävät tekniikan alalla. Nuorille naisille on tärkeää tietää, mihin he voivat vaikuttaa omalla työllään. TechGirls tutustuttaa tytöt mielenkiintoisissa ammateissa työskenteleviin naisiin ja heidän kauttaan tekniikan toimialoihin ja yrityksiin.
Asiasanat: verkkolehdet ammatinvalinnanohjaus ammatinvalinta tekniikka (tieteet) tytöt

> Nuorten luonnontiedeverkkolehti
Nuorten luonnontieteellinen verkkolehti (Helsingin yliopisto). Teemoja: Elämä & eliöt, Meillä & muualla, Tähdet & avaruus, Tekniikka & keksinnöt, Tutkimus & tutkijat. Oppilaille ja opettajille fysiikan ja kemian opiskelun rikastamiseksi.
Asiasanat: luonnontieteet verkkolehdet kemia

> Helsingin yliopisto/Biologian opetusideoita
Sivulle on koottu Bio- ja ympäristötieteiden laitoksella tuotettua verkko-opetusmateriaalia, jota voi käyttää vapaasti kouluopetuksen tukena. Materiaalia pyritään tuottamaan lisää eri aihealueilta. Lisäksi monipuolinen linkkikokoelma muiden tahojen tuottamiin verkkomateriaalehin. Uusimpana LUMA-keskuksen toimintamuotona on Jippo-tiedeverkkolehti. Sen välityksellä tiedettä tuodaan lähelle lasten arkea. Lehden tavoitteena on tehdä tiede lapsille kiehtovaksi ja tutuksi erilaisten aktiviteettien avulla. Kohderyhmää ovat 7–12-vuotiaat lapset. Sivustolta linkki perus- ja lukio-opetuksen biologian opetussuunnitelmien perusteisiin.
Asiasanat: verkkolehdet ympäristötieteet biologia

> Jippo - Lasten luonnontieteellinen verkkolehti
Uusimpana LUMA-keskuksen toimintamuotona on Jippo-tiedeverkkolehti. Sen välityksellä tiedettä tuodaan lähelle lasten arkea. Lehden tavoitteena on tehdä tiede lapsille (7-12-vuotiaat) kiehtovaksi ja tutuksi erilaisten aktiviteettien avulla. Kohderyhmää ovat 7–12-vuotiaat lapset. Aktiviteetit: Tutkimustupa, Jipon pähkinä, Kysy Jipolta, Jipon Sanomat ja Tiesitkö-palstan. Kokeet ohjeineen ja interaktiivisine kommentointimahdollisuuksineen, Oppilaille ja opettajille.
Asiasanat: luonnontieteet verkkolehdet maantiede

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus