Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Vinkit pyykinpesuun ja tietoa taustaksi
Kuinka pyykki pestään niin, että pesutulos on paras mahdollinen ja samalla huomioidaan ympäristö? Mitä pyykinpesun aikana oikeastaan tapahtuu? Miten pyykinpesu vaikuttaa ympäristöön?
Asiasanat: tekstiilit ympäristövaikutukset pesuaineet pyykinpesu ympäristönsuojelu tekstiilihuolto

> Pukeutumisen tie -oppimateriaali
Materiaali on jaettu neljään teemaan, joita ovat tilanne, tyyli, väri ja materiaali. Jokaisessa teemassa on lyhyt teoriaosio aiheesta ja tehtäviä, joiden avulla tarkastellaan näihin liittyviä kysymyksiä. Opettaja ohjaa oppilasta tai ryhmää valitsemaan ne teemat, joita halutaan tutkia ja ratkaista. Tärkeätä on myös, että oppilas voi itse luoda häntä kiinnostavan omankohtaisen ongelman ja tutkia sitä.
Asiasanat: vaatteet käsityö (toiminta) tyyli (ominaisuudet) pukeutuminen tekstiilit

> SFS-Oppilaitosportaali
SFSedu-sivuston tarkoituksena on antaa tietoa standardeista sekä standardisoinnista ensisijaisesti opiskelijoille ja opettajille. Esimerkkeinä eri ikäryhmille suunnatusta standardien opetuksesta: Peruskoululaisille käytännön esimerkkejä standardien soveltamisesta kuten sähköpistokkeet, kirjelomakkeet, asiakirjastandardit, postinumerot, liikennemerkit…. Lukiolaisille pohdittavaksi vaikka kansainvälisen kaupan lainalaisuuksia, tuotekehitystä, kilpailukykyä ja tietysti kaikkia jo em. käytännön esimerkkejä. Ammattikoulussa standardit ovat yhä tärkeämpi osa käytännön työelämän taitoja ja kuuluvat jo jossain määrin osana opetukseen.
Asiasanat: konetekniikka tekstiiliala normit metsäteollisuus tuotantotekniikka tietotekniikka viestintätekniikka logistiikka hallintajärjestelmät energia terveydenhuoltoala kemia palveluala elektroniikka paperiteollisuus materiaalitekniikka arkkitehtuuri sähköala standardointi null elintarvikeala tekstiiliteollisuus liikenne standardit rakentaminen ympäristöala automaatio laatujärjestelmät liiketalous sähkö puuteollisuus elektroniikka-ala tietotekniikka-ala tekstiilit kauppa

> Tekstiilit ja kestävä kehitys
Peruskoulun oppilaille suunnattu materiaali itseopiskeluun ja oman osaamisen arviointiin. Sisältöalueina ovat: Tekstiilit ja ympäristö, tekstiilit ja ympäristö tietotesti, tekstiilin kuluttajan asennetesti, ideoita ekotöihin, lähteet ja vinkit. Materiaalia voi hyödyntää monikäyttöisesti oppituntien osana.
Asiasanat: kestävä kehitys käsityöala käsityö (toiminta) testit käsityökasvatus arviointi tekstiilit

> Esine Elää
Perusopetukseen esinekulttuurin opiskeluun. Sisältää oppilaalle tarkoitetun testaa taitosi -osion, museon käyttöoppaan ja materiaalitietoutta opettajalle, linkkejä ja kirjallisuuslistan.
Asiasanat: museot puu (luonnonmateriaalit) metallit tutkiva oppiminen keramiikka materiaalit esineet tekstiilit lasi kulttuuriperintö vaatteet muovi puu (aine) metallit kulttuuri materiaalit museokasvatus lasi vaatetus peruskoulu keramiikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus