Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Karjala / Tilkkutyöt
Kulttuurien museon Rajantakaista Karjalaa -näyttelyn (2008-2009) liittyvä käsityöohje, jossa neuvotaan karjalaisten tilkkutöiden valmistamista.
Asiasanat: tilkkutyöt tekstiilisuunnittelu ompelu karjalaisuus askartelu helmet historia karjalaiset (suomalaiset) tekstiilityö laukut tekstiilitaide ompelutyöt kulttuuri

> Karjala / Olkainhameet
Kulttuurien museon Rajantakaista Karjalaa -näyttelyyn (2008-2009) liittyvät Itäkarjalaisten olkainhameiden ompeluohjeet. Ohjeet neuvovat suoran hameen, viistohameen ja kiilahameen valmistamisen.
Asiasanat: pukeutuminen karjalaiset (suomalaiset) historiakulttuuri käsityö (toiminta) ompelu tilkkutyöt karjalaisuus laukut ompelutyöt ohjeet vaatteet helmet kankaat muoti kulttuuri olkainhame Itäkarjalainen

> Etelä-Karjalan historiaa ja muinaisjäännöksiä
Etelä-karjalan esihistoriaa sivusto tarjoaa tietopaketin muinaisesta esineistöstä,kivi-rauta-ja pronssikauden asutuksesta, ihmisistä ja tavoista. Sivustolla on myös peli Kauskilan vanha kalmisto, jossa päästään seikkailemaan argeologisille kaivauksille.
Asiasanat: esineet karjalaisuus pronssikausi rautakausi historia kivikausi esihistoria perinne

> Karjalan koko kuva
Tietolähde Karjalasta, jossa myös tehtäviä oppilaille. Sivusto liittyy Karjalan koko kuva -näyttelyyn, joka tarkastelee sekä Venäjän että Suomen Karjalan historiaa ja kansanelämää. Sivuston sisältö jakautuu viiteen osioon: historiaan, kansanperinteeseen, elinkeinoihin, uskontoon ja karelianismiin. Koululaisille on mukana tehtäväsivuja, jotka on jaettu kolmelle eri tasolle: ala-asteen, yläasteen ja lukion oppilaille. Osa tehtävistä on vuorovaikutteisia ja oppilas pystyy tekemään internetsivujen pohjalta, osa tehtävistä vaatii tutustumista Karjalan koko kuva -näyttelyyn.
Asiasanat: historia karelianismi karjalaisuus historia Karjala

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus