Englanninkielinen historia-portaali oppilaiden ja opettajien käyttöön. Sisältää runsaasti tietoa sekä opetus- ja oppimateriaalia.
Historiana is a new, interactive, multimedia website on history and heritage. Historiana offers access to a plurality of historical sources and well-developed teaching and learning ideas to educators, students and other users. The website is currently organized around seven themes: People on the Move, Rights and
Responsibilities, Conflict and Cooperation, Life and Leisure, Work and Technology, Ideas and Ideologies, and the Environment. These themes are relevant for all people, regardless of their cultural,religious or ethnic background and highlight shared historical experiences in Europe and beyond.
Asiasanat:
verkko-oppimateriaaliverkko-oppiminenhistoriaoppimisympäristöoppimisympäristöhistoria
Nettilukio on osa Otavan Opiston aikuislukiota. Meillä opiskellaan ympäri vuoden ja vuorokauden kaikkialla Suomessa. Nettilukio kulkee tarvittaessa myös opiskelijoidensa mukana maailmalla.
Nettilukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän puhtaasti etäopiskeluna omassa aikataulussasi. Koska kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla, voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa.
Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Aloittaakin voit mihin aikaan vuodesta tahansa.
Asiasanat:
verkko-oppiminenlukioetälukioverkko-opiskelu
Linkki on uudenlainen oppimisympäristö. Sosiaalisen median oppimisympäristö Linkki tukee yhteistyötä, vuorovaikutusta ja tiedon rakentelua.
Se tarjoaa useita sosiaalisen median työkaluja opetuskäyttöön yhdellä alustalla. Linkin kartta-alustalla opiskelijat voivat jakaa tutkimustuloksia, kuvia, kokemuksia ja mielipiteitä ympäristöstään. Tärkeä tavoite on edistää opiskelijoiden osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta.
Käyttäjät voivat tehdä oman koulun oppimisprojekteja, mutta myös toimia omaehtoisesti omassa profiilissa. Linkissä on tyypilliset sosiaalisen median työkalut, kuten wikit, keskustelut, kuvagalleriat ja blogit.
Asiasanat:
lukioblogitverkko-oppiminensosiaalinen mediawikityläkoulu
Sivuilta löytyy uskonnonopettaja Kirsti Suonsyrjän kokoamia kuvia, videoita, linkkejä, interaktiivisia tehtäviä, ristikoita, tietotestejä, aukkotäydennystehtäviä, oppikirjoja syventävää tietoa ja paljon muuta.
Vanhempi sivu,jota ei enää päivitetä, mutta jolta löytyy myös osa edellä mainitun luettelon kohdista, löytyy osoitteesta: http://koulut.tampere.fi/ristinarkku/uskontonettiet/
Asiasanat:
verkko-oppimateriaaliuskonto ja uskonnotuskonnonpedagogiikkauskonto (uskominen)verkko-oppiminenUskonnonopetus
Kielitoimiston sivulla on asiaa e-oppimisesta, aiheina mm. verkkokirjoittaminen, oppimisympäristö, oppimiskäsitykset ja medialukutaito. Sana viikonvaihteeksi tarjoaa verkko-oppimisen termejä ja niihin liittyvää kielenhuoltoa kerran viikossa.
Asiasanat:
Internetoppimisympäristöverkko-oppiminenNY155091verkkokirjoittaminen
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.