Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Opetuksen avoin suunnittelu
Kokemusperäinen mikrokirja opetuksen avoimesta suunnittelusta, sen ominaispiirteistä, mahdollisuuksista, haasteista ja heikkouksista.
Asiasanat: suunnittelu opetus-avoin-suunnittelu

> Verkkopainotteisen datanomikoulutuksen toimintamalli
Materiaali on prosessikuvaus verkkopainotteisen datanomi koulutuksen suunniteelusta, rakentamisesta ja toteutuksesta. Materiaali sopii datanomikoulutusta järjestäville opettajille.
Asiasanat: datanomit liiketoiminta suunnittelu rakentaminen tietojärjestelmät NY152704

> Punomo.fi - Käsitöiden suunnittelu
Käsitöiden suunnittelun perusteita, visuaalinen suunnittelu, tuotteen suunnittelu. Runsaasti linkkejä.Vaatii kirjautumisen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) suunnittelu

> Oulaisten Instituutti: Ateria- ja ruokalistasuunnittelu
Sivuilla on ateria- ja ruokalistasuunnitteluun verkkokurssia varten laadittuja tehtäviä. Tehtävät muodostavat kurssin sisällön. Oppimateriaalina käytetään oppikirjoja ja muita saatavilla olevia lähteitä.
Asiasanat: ravitsemussuositukset ruokalistat suunnittelu ateriat virtuaalikoulu

> www-sivujen suunnittelu, 1 OV
Tämä tietojenkäsittelun perustutkinnon osaopintojakso (1 ov) kuuluu kahden osaopintojakson muodostamaan opintojaksokokonaisuuteen (2 ov), joilla sekä opetellaan suunnittelemaan että toteutetaan (+julkaisemaan) www-sivut. Tämän osaopintojakson osuus koskee nimenomaan sisällön suunnittelua eli sitä, mitä asioita tulee huomioida www-sivuja suunniteltaessa, miten visuaalinen ilme sivustoille valitaan ja miten kertoa www-sivuilla myyvästi ja markkinointihenkisesti yrityksen ja/tai toimialan asioista. Kurssilla tehdään suunnitelma sivuston julkaisemiseksi.
Asiasanat: graafinen suunnittelu suunnittelu julkaisujärjestelmät WWW-sivut verkkosivustot virtuaalikoulu

> Ympäristö, paikka ja tila
Kurssilla suoritetaan kaikille yhteinen arkkitehtuuritehtävä ja muotoilutehtävä, sekä viisi tehtävää kolmen osa-alueen tehtävävaihtoehdoista: rakennettu ympäristö, muotoilu ja ympäristötaide. Tehtävien toteutus yhdistää toisiinsa kokonaisuudeksi teoriatiedon ja käytännön työskentelyn. Kurssisuoritus koostetaan portfolioksi, joka koostuu kuvallisista tehtävistä ja esseistä sekä oppimispäiväkirjasta. Oppimispäiväkirjassa pohditaan tehtävän valinnan perusteita, omia ajatuksia työskentelystä.
Asiasanat: suunnittelu asunnot rakennusperintö ympäristötaide arkkitehtuuri kuvataidekasvatus oppimispäiväkirjat portfoliot kuvataide muotoilu rakennettu ympäristö etäopetus taidekasvatus taide arkkitehtuuri lukio rakennukset muotoilu

> Koulupihat lähiliikuntapaikkoina
Koulupihat lähiliikuntapaikkoina -oppaan tavoitteena on vauhdittaa koulupihojen kehittämistä antamalla tietoa, ohjeita, toimintamalleja ja ideoita siihen lähiliikuntapaikkarakentamisen näkökulmasta. Oppaan sisällöt ovat kuitenkin pääosin sovellettavissa lähiliikuntapaikkarakentamiseen yleisemminkin sekä toisaalta myös koulupihojen liikuntaolosuhteiden kehittämiseen ilman lähiliikuntapaikkanäkökulmaa. Opas on tarkoitettu kaikille koulupihojen ja lähiliikuntapaikkojen kehittämisestä kiinnostuneille. Se muodostuu kahdesta osiosta: Ideaoppaasta ja Suunnitteluoppaasta. Ideaopas on pdf-muodossa, joten sen lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma.
Asiasanat: suunnittelu liikunta-alueet suunnittelu liikuntakasvatus

> Verkkoaineistoja tuntien suunnitteluun
Sivuille on kerätty linkkejä, jotka soveltuvat hyvin psykologian opiskeluun ja joista opettaja saa apua oppituntien suunnitteluun. Linkit on ryhmitelty kursseittain.
Asiasanat: suunnittelu oppitunnit psykologia opetusmateriaalit lukio Internet opetusmenetelmä psykologia

> Idelab-teollisen muotoilun laboratorio
Teollisen muotoilun opetuspaketti, joka ohjaa tutkimaan käyttöesineiden muotoilua ja suunnittelua sekä osallistumaan tuotteen suunnitteluprosessiin. Sopii myös ryhmätyöskentelyyn. Aineisto on käytettävissä Internetissä tai ladattavissa omalle tietokoneelle. Sisältää PDF-muotoisen käyttäjän oppaan.
Asiasanat: taide suunnittelu teollinen muotoilu muotoilu muotoilu teollinen muotoilu suunnittelu taide

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus