Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Koneautomaation kunnossapito
Tarjoaa oppimisprosessiperustaista koneautomaation kunnossapidon oppimateriaalia esimerkiksi verkko-tai itseopiskeluun. Toimii parhaiten osana yksilöllisten tarpeiden pohjalta rakennettua oppimisprosessia, jonka avuksi tarjotaan suunnittelutyökalu ja esimerkinomaisia oppimispolkuja.
Asiasanat: tuotanto automaatio laitteet työturvallisuus automaatiojärjestelmät kunnossapito koneet tuottavuus etäopetus konetekniikka ammatillinen koulutus automaatio virtuaalikoulu

> Ilmastointijärjestelmä ja sen säätäminen
Oppimisaihiossa esitellään ilmastointijärjestelmää, ilmastointikoneen rakennetta, automaatiojärjestelmää, automaatiolaitteita sekä säätöpeltien, hajottimien ja poistoventtiilien säätämistä. Aihio sisältää tietoaineksen lisäksi tehtäviä.
Asiasanat: ilmastointilaitteet ilmastointijärjestelmät automaatiojärjestelmät säätö virtuaalikoulu

> Lämmitysjärjestelmän vesivirtojen säätäminen
Lämmitysjärjestelmän vesivirtojen säätäminen -oppimateriaali liittyy mittaus-, säätö- ja automaatiotekniikan opintokokonaisuuden opiskeluun. Sivujen tavoitteena on perehdyttää vesikeskuslämmitysjärjestelmään, sen vesivirtojen säätämiseen ja säätöjen vaikutuksiin. Sivusto rakentuu tutkivan oppimisen menetelmälle ja tarjoaa opiskelijalle oppimisongelmia eli harjoituksia ja tehtäviä. Sivusto sisältää animaatioita, joiden avulla ongelmiin voidaan etsiä ratkaisuja. Sivuston sisältö on tarkoitettu ajattelun työkaluksi ja johdannoksi, jota syvennetään muulla kirjallisella oppimateriaalilla. Materiaali edellyttää Flash - laajennusta selaimeen.
Asiasanat: LVI-työt automaatiojärjestelmät säätötekniikka keskuslämmitys LVI-järjestelmät talotekniikka säätöjärjestelmät ammatillinen koulutus rakennukset tekniikka rakentaminen automaatio

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus