Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Galactor
Galactor the Codebreakers -peli valmentaa kuluttajakansalaisen todelliseen elämään. Kuluttajan oikeudet ja velvollisuudet eivät ole internetissä täysin samanlaisia kuin reaalimaailmassa. Eroja on esimerkiksi sopimusten tekemisessä ja maksamisessa. On line-kulttuurissa toimiakseen kuluttaja tarvitsee myös media- ja teknologialukutaitoja. Galactor the Codebreakers on yhteispohjoismaisena yhteistyönä toteutettu verkkopeli kuluttajataitojen oppimisesta. Galactor on psykologinen trilleri, joka tarjoaa internetistä ja pelimaailmasta kiinnostuneille luontevan tavan tutustua kuluttajuuteen. Pelissä käsitellään mm. sitä, millaisia sitoumuksia sopimuksista seuraa, miten riskejä voi arvioida, miten valitus tehdään ja miten tunnistaa harhaanjohtavaa mainontaa. Peli ei anna valmiita vastauksia, vaan tavoitteena on herätellä pelaajissa tervettä kriittisyyttä ja vahvistaa heidän medialukutaitojaan. Peliä voi pelata perusopetuksen ylimmillä vuosiluokilla, ja parhaiten peli soveltuu yli 16-vuotiaiden opetukseen.
Asiasanat: kuluttajaneuvonta kuluttajakasvatus kuluttajat kuluttajakäyttäytyminen

> Testi: Kaupan perumisoikeus
Kuluttajan oikeudet: Milloin voit perua kaupan?
Asiasanat: kuluttajakäyttäytyminen kuluttajakasvatus kuluttajansuoja kuluttajaneuvonta

> Testi: Lasku ja kuitti
Kuluttajan oikeuksiin liittyvä testi: Testaa taitosi laskutukseen liittyen.
Asiasanat: kuluttajakäyttäytyminen kuluttajansuoja kuluttajaneuvonta laskutus kuluttajakasvatus

> Kuluttajariidat
Materiaali perehdyttää kuluttajan toimintaa ristiriitatilanteissa: Miten tehdä valitus? Milloin hyvitys on mahdollinen? Mikä on ryhmäkanne?
Asiasanat: hyvitys kuluttajaneuvonta kuluttaja-asiamiehet valitusoikeus kuluttajakasvatus ryhmäkanteet kuluttajansuoja

> Dolceta - Kuluttajakasvatusta verkossa
Euroopan komission Terveys- ja kuluttaja-asiain pääosaston DOLCETA -projekti tarjoaa opettajalle materiaalia kuluttajakasvatukseen. Sivuilta löytyy materiaalia mm. kuluttajan turvallisuudesta, kuluttajan oikeuksista ja rahoituspalveluista sekä valmiita tuntisuunnitelmapohjia.
Asiasanat: NY105049 kuluttajansuoja kuluttajakasvatus kuluttajaneuvonta

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus