Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Kysy opolta
Tässä palvelussa ammattitaitoiset opinto-ohjaajat vastaavat nuorten kysymyksiin ammatinvalinnasta, opiskelusta, kesätöistä, TET-harjoittelusta tai yleensä työelämästä. Myös vanhemmat voivat esittää kysymyksiä. Vastaukset julkaistaan viikon kuluessa. Sivuilla on myös valmiit tietopaketit aiheista.
Asiasanat: kesätyö ammatinvalinta työnhaku yhteisvalinta opinto-ohjaus opinto-ohjaajat ammatinvalinnanohjaus

> Ala- ja yläkoulun sekä lukion kemian opiskeluun: Liimat
Lukion oppilaille ja opettajille työkaluja lukion opetussuunnitelmassa annettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Materiaali on tarkoitettu lukion orgaanisen kemian opetuksen lisämateriaaliksi, mutta se soveltuu myös lisämateriaaliksi kurssille, jolla tutustutaan ympäristön kemiaan, mutta se vaatii orgaanisen kemian perustiedot. Materiaalissa perustietoa liimoista, liimojen historiaa, liimojen rakenne, toiminta ja valmistusta sekä ympäristökysymykset ja liiman valmistuksen tulevaisuuden näkymät. Lähemmin voi tutustua syanoakrylaattiin eli pikaliimaan ja polyvinyyliasetaattiin, tuttuun valkoiseen yleisliimaan. Harjoitustehtäviä, sanasto, linkkejä, lisämateriaalia, ohjeet kahteen liima-aiheiseen kokeelliseen työhön, jotka soveltuvat lukion lisäksi sekä yläkoulun että alakoulun opetukseen. Integroituna esimerkiksi kuvaamataidon opetukseen harjoitustöiden tuotteiden avulla voi valmistaa huokeasti taideteoksia. Myös koulujen opinto-ohjaajille tarkoitettua tietoa.
Asiasanat: opinto-ohjaajat liimat kemia taideteokset ympäristö orgaaninen kemia kuvaamataito

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus