Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Historian havinaa
Historian havinaa on tekstipitoinen tiivis katsaus Suomen historiaan keskiajalta ja Kustaa Vaasan ajasta 1950-luvun alkuun.
Asiasanat: suurvalta-aika itsenäisyyden aika verkko-opiskelu verkko-oppimateriaali historia sota-aika autonomian aika keskiaika jälleenrakentaminen Suomen historia

> HI5 - Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan
Internetixin Suomen vaiheita esihistoriasta autonomian aikaan käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion historian kurssiin (HI1).
Asiasanat: suurvalta-aika kustavilainen aika historia vapauden Kustaa esihistoria, suurvaltakausi , Vaasa, Suomen aika

> Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan
Tarkastelee suomalaisten juuria ja sitä, miten käsitys Suomesta vähitellen syntyi. Käsittelee sekä väestö-, sosiaali-, talous- ja kulttuurihistoriaa että poliittista historiaa. Suomalaisten vaiheet liitetään osaksi Itämeren alueen kehitystä. Aineiston tarkoituksena on kerrata ja syventää lukion valinnaisen Suomen historian kurssin teemoja vaihdellen näkökulmaa makrotasolta mikrohistoriaan. Sisältää harjoituksia ja historian ylioppilaskoetehtäviä.
Asiasanat: isoviha nuijasota sääty-yhteiskunta kustavilainen aika sota (toiminta) suomalaiset muinaiskansat esihistoria ruotujakolaitos keskiaika Kalmarin unioni kansankulttuuri suurvalta-aika elinkeinot Pähkinäsaaren rauha keskiajan historia etäopetus autonomia historia sota Suomi kulttuuritausta esihistoria Suomi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus