Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Värinautit - Värinautit
Pedagogista taidekasvatusmateriaalia peruskouluikäisille lapsille.
Asiasanat: sanataide pedagogiikka perusopetus kuvataide oppimateriaali taidekasvatus

> perusopetus.fi
Perusopetus.fi on perusopetuksen ja päivähoidon tietopankki, jonne kerätään ajankohtaisia uutisia, julkaisuja ja tiedotteita alan aihepiireistä. Hyödyllistä tietoa opettajille ja kaikille kiinnostuneille.
Asiasanat: kasvatusala opetusala esiopetus koulut tietokannat pedagogiikka perusopetus kasvatustiede päivähoito

> Narratiivinen opetus
Tutkimuksia, opetusmateriaaleja ja vinkkejä
Asiasanat: identiteetti pedagogiikka eheyttäminen

> Museopeda
Näiltä sivuilta löydät temaattisia opetuspaketteja. Ne on laadittu Opetushallituksen avustuksen tai Museoviraston innovatiivisen avustuksen myötä. Hankkeissa on tehty yhteistyötä eri koulujen kanssa. Sivuille on koottu tietoa ja tehtäviä, joita voi poimia omaan käyttöön. Voit koota esimerkiksi tietyn teeman tehtäviä omaksi monisteeksi oppilaille mukaan museokäynnille. Tehtäviä voi myös tehdä suoraan verkossa joko ennen museokäyntiä tai sen jälkeen. Osa opetussivuista liittyy Pohjois-Karjalan museon perusnäyttelyihin Carelicumissa: •Karjalan koko kuva syventää tutustumista toisen kerroksen pysyvään näyttelyyn •Maakunnan esihistoriaa liittyy Muinaisilla poluilla -oppimisympäristöön ensimmäisessä kerroksessa •Arssan reppu tarjoaa esimerkkejä draamallisesta työskentelystä museossa Osa sivuista vie museon ulkopuolelle: näissä museon esineistöä ja arkistotietoja ja kuvia on käytetty taustatietona. Voit poimia taustatietoja ja tehtäväideoita ulkoiluretkeä varten. Koululaiset voivat jatkaa tutkimuksia edelleen ja tuoda esiin uusia puolia tämän päivän kaupungista. •Kulttuuriympäristö osaksi matematiikan opetusta ja Muuttuva ja laajeneva Joensuu -sivuilla tarkastellaan rakennettua ympäristöä etenkin kaupungissa •Joen suusta Joensuuksi -sivut esittelevät kaupungin historiaa ja kehitystä, paikkoja ja elinkeinoja oppilaiden omien tutkimusten mukaan Uskonnot kohtaavat -sivuilla puolestaan yhdistyy Joensuun taidemuseon ja Pohjois-Karjalan museon uskonnollisen taiteen ja esineistön historiallinen anti.
Asiasanat: NY152658 museot pedagogiikka

> Moped - monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulu
Moped on monikulttuurisen pedagogiikan sivusto, joka on suunnattu kouluikäisten lasten opettajille ja heidän vanhemmilleen. Mopedista löytyy monenlaista tärkeää tietoa koulun arkipäivästä.Moped on ollut Opetushallituksen tukeman Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulun julkaisukanava.
Asiasanat: monikulttuurisuus pedagogiikka

> Filosofia lukiossa
Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien tuottama opetuksen tukipaketti.
Asiasanat: pedagogiikka filosofia didaktiikka opetussuunnitelmat

> Opetuksen tueksi
Uskonnon opetuksen opettajille aktivoivia ja prosessipainotteisia työtapoja.
Asiasanat: uskontokasvatus pedagogiikka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus