Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 18 kpl
1 2 | seuraava >>
> Google Art Project
Google Art Project, jossa pääsee siveltimenvedon läheisyydelle taideteoksia. Hyvä työkalu taideopetuksessa.Toteutettu yhteistyössä Googlen ja taidemuseoiden kesken.
Asiasanat: kuva-analyysi taideaineet kuvaamataito taidekasvatus taidehistoria

> Taidekoulu Gösta
Gösta Serlachiuksen taidemuseon interaktiiviset taidekasvatussivut. Itsensä Edelfeltin mallinakin toiminut kissa on oppaanasi värikoulussa, jossa kuusi vuorovaikutteista jaksoa opastaa sinua värien käytön perusteissa. Näitä perusteita on hyvä tuntea, kun astuu Göstan ateljeehen; sen valoisista tiloista löydät laajemman seitsenosaisen kokonaisuuden aina muodoista perspektiiveihin asti. Sekä värikoulun että ateljeen tehtävät ovat ennen kaikkea mielen, käden ja havainnon vuorovaikutteista tekemistä ja tyyliltään opastavia. Sinä olet sekä tekijä että kokija. Voit käyttää tietokonetta, värejä, kyniä, sivellintä, hiiltä ja paperia tai vaikkapa kanvaasia. Ja mielikuvitustasi!
Asiasanat: taidekasvatus värioppi kuvaamataito kulttuuriperintö perspektiivi kuvataide

> Kupla-akatemia
Suomen sarjakuvaseuran sivut opettavat, kuinka sarjakuvia tehdään. Sivusto on erittäin laaja ja yksityiskohtainen. Se opastaa askel askeleelta sarjakuvan tekemisen vaiheet ja sisältää paljon esimerkkejä ammattilaisten töistä.
Asiasanat: sarjakuvat kuvaamataito verkko-oppimateriaali kuvataide mediataidot viestintätaidot

> Pyörre ja Hämähäkki (mov)
Demonstraatio ja esimerkki kuvataiteen ja ympäristön havainnoinnin yhdistämisestä. Ympäristön havainnot toimivat innoituksena kuvan ja videon tekemiselle.
Asiasanat: kuvaamataito taidekasvatus

> Montaasi
Vinkki montaasin käytöstä kuvaamataidon opetuksessa. Montaasia, kuvakerrontaa, voidaan käyttää opetuksessa monin tavoin. Se voi olla mediakasvatusta, äidinkieltä tai kuvataidetta. Montaasi voi olla koulutehtävänä käsikirjoittamista, kerrontaa, kuvittamista tai muuta omaa ilmaisua. Montaasin kuvat voivat olla leikattuja, kopioituja tai myös itse tuotettuja.
Asiasanat: taidekasvatus kuva-analyysi kuvaamataito kuvataide

> Kuva muutamalla viivalla
Kuvaamataidon harjoitus, jossa kuvaa tutkitaan piirtämällä se hahmotellen muutamalla viivalla. Silmänharjaannuttamisen tehtäviä.
Asiasanat: kuvaamataito piirtäminen (taide) maisema

> Tupsun tekoa
Kuvallinen ohje lankatupsun valmistamiseen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) langat kuvaamataito

> Värikästä varjoteatteria
Pieni vinkki varjoteatterin käytöstä piirtoheittimen avulla eri oppituntien apuna. Välineistön ei tarvitse olla monimutkainen tarinallisuuden aikaansaamiseksi.
Asiasanat: kuvaamataito tarinat varjoteatteri narratiivisuus varjot

> Seinäpaperin/tapetin suunittelu ja painaminen
Vinkki grafiikan opetukseen peruskoulussa, joka sopii soveltaen eri luokkaasteille. Työskentelyn yhteydessä voi käsitellä yleisemminkin tapetteja, niiden käyttötarkoitusta,historiaa, suunnittelua ja valmistamista. Grafiikan painantatekniikoista mukana mm. painantatekniikka & sabloonipainanta. Linkit tapetinvalmistajan sivulle tukevat mielikuvitusta ja antavat vinkkejä tapetinpainannan perinteestä.
Asiasanat: kuvaamataito kohopaino grafiikka painotekniikka sablonimaalaus

> Silhuetti
Lyhyt kuvaus, kuinka varjokuvia voidaan toteuttaa ja käyttää esim.silhuettikuvien piirtämisen hiilella tai lyijykunäpiirroksina tai varjokuvateatterin lavasteena.
Asiasanat: varjoteatteri kuvataide kuvaamataito varjot

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus