Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Näin asiat hoituvat - Lukion ranskan kieli - Internetix
Internetixin Näin asiat hoituvat -oppimateriaali liittyy lukion ranskan kielen kurssiin (RAB2). Oppimateriaalissa on aiheeseen liittyviä tehtäviä ja www-linkkejä.
Asiasanat: kieli ja kielet ääntäminen puhe (puhuminen) ranskalaisuus kirjoittaminen sanastot ranskan kieli

> Ranska: opettajan omat sivut
Ranskan opettajan oma sivustolla. Tehtäviä, harjoituksia, linkkejä.
Asiasanat: ranskalaisuus ranskan kieli ranskalaiset

> Ranskaa: opettajan omaa tuotantoa
Kaikille ranskasta kiinnostuneille. Ranskan opettajan omaa tuotanto: sanaston kartuttaminen, kulttuurin tuntemus, linkit muille harjoitussivuille.
Asiasanat: ranskalaiset ranskalaisuus ranskan kieli

> Pelit | Voie Expresse
Voie Expresse -sivuston ympäristöpelejä (animoituja kysymyksiä Suomen luonnosta ja kestävästä kehityksestä), Luetun ymmärtäminen A1 (flash-kokonaisuuksia), Palvelutilanteet (seikkailupeli), Verbit: Verbipelejä, Sanastoa kaikenlaista, Vartalo ja ruumiinosat, Koti ja talo: pelaa (lautapeli, kylpyhuoneen sanastoa), Ruokasanasto
Asiasanat: pelit ranskan kieli ranskalaisuus

> Luetun ymmärtäminen | Voie Expresse
Luonto ja kestävä kehitys (luontosanasto, animaatiopeli, kokoelma videoita), Muita viestinnän keinoja (eleet, opetusvideo), Luetun ymmärtäminen A2, Luetun ymmärtäminen B1,Luetun ymmärtäminen A1, Koulu (sanaharjoituksia, animaatioita), Tekstin ymmärtäminen, kirjoitustaidot (mm. kirjoita päiväkirja virtuaalimatkasta Pariisiin, YLEn abitreenit)
Asiasanat: NY164262 kirjoitustaito NY165807 ranskan kieli päiväkirjat pelit ranskalaisuus video

> Kulttuuri | Voie Expresse
Ranskalaisen kulttuurin oppimateriaalia. Teemat: Suomi ranskaksi 2, Vietnam, Muita viestinnän keinoja (sisältää opetusvideon ranskalaisesta elekielestä, sanontoja ja sananlaskuja), Luetun ymmärtäminen B1 (mm. flash-kokonaisuuksiana), Elokuva ja musiikki (mm. kokoelma linkkejä), Hiukset ja ulkomuoto, Kuullunymmärrystehtäviä aloittelijoille (esim. vuorovaikutteinen seikkailupeli arkielämän palvelutilanteissa), Harjoituksia kaikenlaisista ruoka-aineista Ruokaohjeita ranskaksi videoina- päällekäisyys, Sanasto: Ruokalista ja ruuan tilaaminen ravintolassa, Testaa kulttuuritietojasi: Connais-tu la France? (ranskankielisiä testejä), Viestimet, lehdet (linkit ranskankielisiin verkkolehtiin), Frankofonia (Belgia, Tunisia, Madagaskar, Norsunluurannikko, Libanon, ranskankielinen Afrikka, Puoli, Monaco, Aostan laakso, Luxemburg, Sveitsi), Historia ja maantieto (mm. keskiaika, Suomen ja Ranska historiaa videoina, Suomi ranskaksi ja Ranskan symbolit), Perinteitä, Arjen piirteitä (mm. koulu, perhe), Ruokailuun ja ravintoon liittyvää kulttuuria (mm. ruokaohjeita ranskaksi, kuuluisia ranskalaisia ruokia suomeksi)
Asiasanat: ranskalaiset kulttuuri ranskankieliset ruokakulttuuri ranskan kieli ruoka ranskalaisuus

> Kiekura | Kieli, Kulttuuri, Ranska
Kiekura -hanke (2007-2009) kehittää ja tukee ranskan kielen opetusta ja opiskelua Suomessa sekä korostaa monipuolisen kielitaidon ja kulttuurien tuntemuksen merkitystä.
Asiasanat: ranskalaisuus kielelliset väestöryhmät kielellinen vuorovaikutus ranskan kieli NY146217 ranskankieliset

> Kurssi 7 : Kulttuuri
Ranskan kulttuurin materiaalipankki, johon voidaan palata kielenopintojen eri vaiheissa. Ranskan kulttuurin tuntemusta voi kasvattaa jo opintojen alussa: suomenkielinen perusteksti antaa turvallisen pohjan tutkimuksille, ja useimmista linkeistä löytyy ranskan lisäksi myös muun kielisiä versioita. Kurssin jaksot ovat itsenäisiä kokonaisuuksia joita voidaan käyttää missä hyvänsä järjestyksessä. Aineistoa voidaan hyödyntää sekä yksittäisissä töissä että pidemmissä projekteissa. Soveltuu myös itseopiskeluun ja ryhmätöihin. Sisältää testin kulttuuritietoudesta.
Asiasanat: arkkitehtuuri kulttuurielämä kulttuurihistorialliset rakennukset taidehistoria gastronomia ranskan kieli tekniikka (menetelmät) kieli ja kielet luonto kulttuurihistoria maisema ranskalaisuus kulttuuri kulttuurimaisema taide kulttuuri-identiteetti ranskan kieli Ranska kulttuuri kulttuurienvälinen kasvatus Opetushallitus

> Kurssi 6 : Les etudes et les projets d'avenir
Lukion ranskan kurssi käsittelee opiskelua ja tulevaisuudensuunnitelmia. Teksteissä tutustutaan ranskalaiseen koulujärjestelmään ja opettelellaan ansioluettelon ja työhakemuksen tekemistä ranskalaiseen tapaan.
Asiasanat: opiskelu kieli ja kielet koulutus tulevaisuudenodotukset ansioluettelot ranskan kieli ranskalaisuus koulutusjärjestelmät työhakemukset, Opetushallitus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus