Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 25 kpl
1 2 3 | seuraava >>
> Palveluja tarjolla :: Kuluttajakasvatus :: Dolceta.eu
opetuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää oppija erilaisiin palveluihin ja palveluntuottajiin
Asiasanat: kuluttajakasvatus kuluttajavalistus

> Hyvää etsimässä :: Kuluttajakasvatus :: Dolceta.eu
Opetuskokonaisuudessa pohditaan, millainen on hyvä tuote tai palvelu. Tavoitteena on kannustaa oppijaa arvioimaan omia kulutusmallejaan ja tekemään vastuullisia tuote- ja palveluvalintoja.
Asiasanat: kestävä kulutus kuluttajakasvatus kestävä kehitys kestävän kehityksen kasvatus

> Sinuun vaikutetaan! :: Kuluttajakasvatus :: Dolceta.eu
Opetuskokonaisuudessa perehdytään manipuloinnin käsitteeseen, tavoitteisiin sekä keinoihin. Opetuskokonaisuuden tavoitteena on saada oppijat pohtimaan sekä kehittämään henkilökohtaisia strategioitaan tiedolla manipulointia vastaan.
Asiasanat: medialukutaito kuluttajaoikeus kuluttajakasvatus kuluttajavalistus mediakasvatus

> Hinnanalennukset ja ALE
Testi, jonka avulla voit testata osaamistasi hinnanalennusten periaatteista ja käytännöistä
Asiasanat: hinnanalennus hinnoittelu kuluttajahinnat kuluttajakasvatus

> Dolceta - Kuluttajakasvatusta verkossa
Dolceta on kuluttajakasvatuksen verkkosivusto, jota kehitetään jatkuvasti ja jonka sisältöjä syvennetään ja laajennetaan pitkäjänteisesti.DOLCETA projektissa on mukana 27 EU:n jäsenmaata. Projekti on Euroopan komission rahoittama. DOLCETA koostuu eri kuluttaja-aiheita käsittelevästä verkkomateriaalista (mm. kuluttajakasvatus, taloustaito, kestävä kulutus, kuluttajan oikeudet). Laaja sivusto, joka soveltuu moneen eri oppiaineeseen.
Asiasanat: kuluttajakasvatus taloustieto tuoteturvallisuus palvelut kestävä kulutus null rahoituspalvelut

> Vinkkejä kuluttajakasvatuksen opettamiseen ja opiskeluun
Laaja sivusto, josta löytyy vinkkejä, kuinka kuluttajakasvatusta voi opettaa eri ikäryhmille tai opiskella itsenäisesti. Sivuille on koottuna mm. tuntisuunnitelmia sekä vinkkejä oppimisen työkaluista.
Asiasanat: kuluttajakäyttäytyminen kuluttajakasvatus kuluttajavalistus

> Vinkkejä kuluttajakasvatuksen opettamiseen ja opiskeluun
Opetuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää oppija henkilökohtaiseen taloudenhallintaan ja oman rahankäytön suunnitteluun
Asiasanat: kuluttajakasvatus

> Galactor
Galactor the Codebreakers -peli valmentaa kuluttajakansalaisen todelliseen elämään. Kuluttajan oikeudet ja velvollisuudet eivät ole internetissä täysin samanlaisia kuin reaalimaailmassa. Eroja on esimerkiksi sopimusten tekemisessä ja maksamisessa. On line-kulttuurissa toimiakseen kuluttaja tarvitsee myös media- ja teknologialukutaitoja. Galactor the Codebreakers on yhteispohjoismaisena yhteistyönä toteutettu verkkopeli kuluttajataitojen oppimisesta. Galactor on psykologinen trilleri, joka tarjoaa internetistä ja pelimaailmasta kiinnostuneille luontevan tavan tutustua kuluttajuuteen. Pelissä käsitellään mm. sitä, millaisia sitoumuksia sopimuksista seuraa, miten riskejä voi arvioida, miten valitus tehdään ja miten tunnistaa harhaanjohtavaa mainontaa. Peli ei anna valmiita vastauksia, vaan tavoitteena on herätellä pelaajissa tervettä kriittisyyttä ja vahvistaa heidän medialukutaitojaan. Peliä voi pelata perusopetuksen ylimmillä vuosiluokilla, ja parhaiten peli soveltuu yli 16-vuotiaiden opetukseen.
Asiasanat: kuluttajaneuvonta kuluttajakasvatus kuluttajat kuluttajakäyttäytyminen

> Kuluttaminen ja rahankäyttö | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee kuttamista ja rahankäyttöä, joka liittyy ruokaan ja kotitalouden ylläpitoon. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä ja videoita. Materiaalit sopivat eri kouluasteille.
Asiasanat: kotitalous (oppiaineet) ruoka kuluttajakasvatus rahankäyttö Opetushallitus

> Testi: Kaupan perumisoikeus
Kuluttajan oikeudet: Milloin voit perua kaupan?
Asiasanat: kuluttajakäyttäytyminen kuluttajakasvatus kuluttajansuoja kuluttajaneuvonta

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus