Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Oppimisyhteisö Linkki | Liikkeelleympäristö.fi
Linkki on uudenlainen oppimisympäristö. Sosiaalisen median oppimisympäristö Linkki tukee yhteistyötä, vuorovaikutusta ja tiedon rakentelua. Se tarjoaa useita sosiaalisen median työkaluja opetuskäyttöön yhdellä alustalla. Linkin kartta-alustalla opiskelijat voivat jakaa tutkimustuloksia, kuvia, kokemuksia ja mielipiteitä ympäristöstään. Tärkeä tavoite on edistää opiskelijoiden osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Käyttäjät voivat tehdä oman koulun oppimisprojekteja, mutta myös toimia omaehtoisesti omassa profiilissa. Linkissä on tyypilliset sosiaalisen median työkalut, kuten wikit, keskustelut, kuvagalleriat ja blogit.
Asiasanat: wikit lukio sosiaalinen media verkko-oppiminen blogit yläkoulu

> Sormet | Arjen oppimiskokemukset sulautuvissa ympäristöissä
Vinkkejä, ideoita, ja tietoa iPadin hyödyntämisestä oppimisessa ja opetuksessa.
Asiasanat: sosiaalinen media iPad tieto- ja viestintätekniikka taulutietokoneet blogit mediakasvatus

> Hiiripiiri - mediataitojen oppimateriaali
Hiiripiiri on maksuton mediataitojen oppimateriaali. Mediataitoja opitaan eri näkökulmista sekä harjoitellaan soveltamaan työskentelyssä tieto- ja viestintätekniikaa. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja luovuus. Materiaali soveltuu erityisen hyvin esi- ja alkuopetukseen sekä 3.-4 -luokille, mutta Hiiripiirissä riittää haasteita isommillekin koululaisille. Sivustolla on oma opas opettajalle.
Asiasanat: sosiaalinen media Internet mediataidot mediakasvatus verkko-oppimateriaali viestintätekniikka tietotekniikka

> Mediakasvatus - MLL
Askarruttavatko mediakasvatus ja turvallinen netinkäyttö? Lapset ja nuoret tarvitsevat sekä suojelevaa että sallivaa mediakasvatusta. MLL:n oppituntipaketeista saat perustietoa sosiaaliseen mediaan liittyvistä ilmiöistä sekä valmiuksia käsitellä ilmiöitä omassa työssäsi lasten ja nuorten kanssa. Oppimateriaalien aiheina mm. Minä ja media, Ei nettikiusaamiselle ja Laki, nuoret ja netti.
Asiasanat: sosiaalinen media Internet mediakasvatus media

> Sosiaalinen media kielten opetuksessa - Language learning: Resources and Networks
Raportti sosiaalisen median käytöstä kielten opetuksessa.
Asiasanat: kieli ja kielet sosiaalinen media kieltenopettajat

> Voihan wiki - mikrokirja sosiaalisen median käytöstä hanketyössä
Käytännön kokemuksia sosiaalisen median käytöstä hanketyössä. (pdf)
Asiasanat: sosiaalinen media hanketyö

> Suuri mediaseikkailu
Suuri mediaseikkailu –materiaalikokonaisuus innostaa ja opastaa lapsia aktiiviseen ja yhteisölliseen toimintaan mediamaailmassa. Sen tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä kehittää yhdessä tekemisen taitoja. Suuri mediaseikkailu on veloitukseton tukimateriaali antoisaan mediakasvatukseen. Ohjaajan osioon pääsee salasanalla: media.
Asiasanat: mediakasvatus yhteisöllisyys sosiaalinen media

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus