Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> PaikkaOppi - oppimisympäristö paikkatietojen opetukseen
PaikkaOppi on Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke, jossa luodaan koulujen paikkatiedon opetusta tukeva ja avustava Internet-pohjainen oppimisympäristö. Hankkeessa toteutettavan palvelun avulla oppilaat pääsevät tutustumaan paikkatiedon perusteisiin ja käytäntöihin sekä soveltamaan oppitunneilla saatavaa teoriatietoa. Verkkopohjainen oppimisympäristö mahdollistaa erilaisten paikkatieto- ja kartta-aineistojen selailun sekä omien paikkatietoaineistojen luonnin palvelun omassa kartta-alustassa PaikkaOpin oppitunnit tarjoavat valmiita tehtäväpaketteja PaikkaOpin oppimisympäristön käyttöön. Oppituntien sisältö vaihtelee paikkatiedon ja kartografian perustiedoista paikkatietoalan sovelluksiin. Oppituntien tehtävät ovat vapaasti käytettävissä PaikkaOpin kartta-alusta yhteydessä. Kukin oppitunti sisältää johdantotekstin oppitunnin teemaan, hyödyllisiä linkkejä muille sivustoille sekä yksityiskohtaiset ohjeet tehtävien suorittamiseen. Yksi oppitunti on suunniteltu suoritettavaksi yhden koulutunnin aikana.
Asiasanat: paikkatietojärjestelmät oppimisympäristö kartat biologia paikkatiedot maantieto

> Paikkatiedon tukimateriaali lukion maantieteen opettajille
Pdf-muodossa julkaistu lukion opettajan peruspaketti paikkatiedosta. Se käsittelee paikkatiedon perusteita, ohjelmistojen perustoimintoja sekä paikkatiedon sovellusmahdollisuuksia ja tietolähteitä koulumaailman näkökulmasta. Teos tarjoaa tietoa niin aloittelevalle kuin jo aiheeseen tutustuneelle opettajalle: se sopii taustamateriaaliksi lukion maantieteen aluetutkimuskurssin tai soveltavien GIS- ja kartografiakurssien opetusta suunniteltaessa.
Asiasanat: paikkatietojärjestelmät maantiede paikkatiedot kartografia opettaja maantiede luonnontieteiden opetus lukio luonnontieteet karttaoppi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus