Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 67 kpl
1 2 3 4 5 6 7 | seuraava >>
> Kukkuluuruu
Väritystehtävä, jossa on tarkoituksena värittää kuva annettujen muotojen ja kuvioiden perusteella. Tehtävä soveltuu yli 3-vuotiaille ja etenkin esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille. Tehtävä harjoittaa hahmotus- ja koordinaatiokykyjä sekä kuvioiden (ympyrä, neliö, kolmio, suorakulmio) ja värien tunnistamista.
Asiasanat: värit kuviot pelit värittäminen hahmottaminen koordinaatio oppiminen kappaleet ympyrä väritystehtävä neliö suorakulmio kolmio

> Värioppia
Virikemateriaali tutkimusmatkalle oppilaiden kanssa siitä, mihin värejä oikein tarvitaan?
Asiasanat: värit NY169397

> Grafiikan perusteita
Vinkkimateriaali kolmen erilaisen grafiikka-painantatekniikan käytöstä pienten oppilaiden kanssa. Tekniikoina 1)hankaaminen 2)linotekniikat 3)Press Print levypainanta.
Asiasanat: grafiikka värit painomenetelmät linopiirros pastelli

> Verkkojulkaisun ulkoasun suunnittelu
Sivusto on opinnäytetyönä tuotettu materiaali. Kokonaisuus sisältää seuraavat sisällöt: verkkojulkaisun ulkoasun suunnittelu visuaalisesta näkökulmasta, perustiedot verkkojulkaisuissa käytettävistä elementeistä ja niiden suunnittelusta, perustiedot kokonaisuuden sommittelusta ja lisätiedon lähteitä suunnitteluun liittyvistä eri aiheista.
Asiasanat: värit verkkojulkaisut sommittelu kuvat käytettävyys typografia

> Silmien väri
Venäjänkielinen yhdistelytehtävä, jossa yhdistetään kuva tietynvärisistä silmistä oikeaan venäjänkieliseen väriin.
Asiasanat: silmät värit venäjän kieli sanastot sanasto ihmisen anatomia kielten opetus väri venäjän kieli Opetushallitus

> Kielikylpy
Venäjän kielikylpy -sivusto, jossa käsitellään muun muuassa seuraavia teemoja: persoonapronominit, ulkonäkö ja ruumiinosat, kalenteri, sää, värit sekä kaupassa, kauppatorilla ja kahvilassa asioiminen. Sivusto sisältää linkin kielioppiosuuteen sekä erilaisia yllä mainittuihin teemoihin liittyviä harjoitustehtäviä.
Asiasanat: sanastot persoonapronominit laskeminen kuukaudet kauppa värit venäjän kieli numerot vuodenajat kahvilat sää kielikylpy kielioppi sanasto kielioppi venäjän kieli

> Coloria
Coloria-sivusto tarjoaa tietoa värien historiasta ja kulttuurillisista merkityksistä niiden fyysisiin ominaisuuksiin ja käytännön informaatioon. Tekstiilien värjäys on osa valtavan laajaa sivustoa. Sivusto sopii moniin materiaalituntemuksen ja tuotesuunnittelun sisältöihin. Laajasta materiaalista löytyy keskeisen osaamisen lisäksi runsaasti lisätietoutta, jota voidaan hyödyntää opetuksen eriyttämisessä. Materiaalituntemukseen liittyviä aiheita ovat: värjääminen, värjäys luonnonväreillä, värikasveja, väriä luovuttavat eläimet, värjäyksen historiaa ja värjäyssanasto.
Asiasanat: värjäys väriainekasvit symboliikka väriaineet värit kasvivärjäys väri materiaalit tekstiilit symboli materiaalituntemus

> Värisarja, violetti
Viivapiirros violetista värisarjasta.
Asiasanat: värioppi värit kankaanpainanta käsiteollisuus tekstiilitaide tekstiilit väri violetti

> Värisarja, vihreä
Viivapiirros vihreästä värisarjasta.
Asiasanat: kankaanpainanta värioppi värit tekstiilit väri tekstiilitaide käsiteollisuus vihreä

> Värisarja, turkoosi
Viivapiirros turkoosista värisarjasta.
Asiasanat: kankaanpainanta värioppi värit tekstiilitaide tekstiilit väri käsiteollisuus turkoosi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus