Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Ovi: Oppimispelit ja virtuaaliset ympäristöt
OVI-lyhenne tulee sanoista Oppimispeleihin ja virtuaalimaailmoihin perustuvat ratkaisut tukemassa opetuksen laatua ja uudistumiskykyä. Kyseessä on opetushallituksen rahoittama hanke, jonka päätavoite on edistää virtuaalisten oppimisympäristöjen (erityisesti virtuaalimaailmojen) ja pelinomaisten oppimissovellusten pedagogisesti mielekästä opetuskäyttöä. Haluamme esitellä opettajille erityisesti matalan kynnyksen peli- ja virtuaaliympäristöratkaisuja, pieniä palasia, joita kuka tahansa opettaja uskaltaa kokeilla omassa arjessaan.
Asiasanat: verkko-oppimateriaali virtuaalisuus oppimispelit verkko-oppiminen virtuaaliympäristö

> European Parliament -virtuaaliympäristö
Haastatteluja ja virtuaalikävelyjä Brysselissä ja Euroopan Parlamentin rakennuksissa. Materiaali sopii yhteiskuntaopin ja EU-tietouden lisäämisen ohella hyvin mm. kielenopetukseen. Aineistoa on kahdeksalla kielellä.
Asiasanat: europarlamentaarikot eurooppalaisuus virtuaalimaailma yhteiskuntaoppi virtuaaliympäristö Euroopan unioni, EU

> Virtuaalinen 1700-luvun alun kylä - Toivola
Miltä näytti suomalainen kylä satoja vuosia sitten? Uuden tekniikan myötä virtuaalimallit ovat astuneet osaksi menneisyyden maisemien tutkimusmenetelmiä ja havainnollistamistyökaluja. Mallien avulla niin tutkijalle kuin muillekin menneisyydestä kiinnostuneille tarjoutuu kirjallisia ja perinteisiä kuvallisia esityksiä kokonaisvaltaisempi mahdollisuus kokea kadonnut maisema, jopa liikkua siinä. Tässä virtuaalimallissa pyritään havainnollistamaan yhden suomalaisen kylän ja sen lähiympäristön mahdollista ulkoasua vanhan maakirjakartan pohjalta. Mallinnettu kylä on Hollolan pitäjän Toivolan kylä Päijät-Hämeessä. Toivolan kylämaiseman rekonstruktio on tulkintaa siitä, miltä sisäsuomalaisessa läntisten ja itäisten kulttuuripiirteiden kohtausalueella on voinut näyttää uuden ajan alun ensimmäisinä vuosisatoina. Virtuaalinen Toivolan kylä on Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen Ihminen, aika, maisema -projektin ensimmäinen julkinen esitys Toivolan kylämaiseman varhaisvaiheista.
Asiasanat: maantiede maantieto virtuaaliympäristö verkko-opetus historia kylät kylätutkimus virtuaaliretki

> Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu - virtuaalinen kiertokäynti
Virtuaalinen kiertokäynti marsalkka Mannerheimin salonkivaunuun. Salonkivaunun virtuaaliympäristöön on kerätty marsalkan ja vaunun vaiheista kertovia valokuvia, äänitallenteita ja filmimateriaalia. Hytistä toiseen liikuttaessa voidaan tarkastella Mannerheimin henkilökohtaista esineistöä lähietäisyydeltä. Sivu on käännetty viidelle eri kielelle.
Asiasanat: virtuaalisuus verkko-opiskelu virtuaaliympäristö historia historiallinen henkilö historia virtuaalitodellisuus virtuaalimatka, C.G.E. virtuaalimatkailu Mannerheim,

> Virtuaalimatka Kuninkaiden laaksoon
Tieteen Kuvalehti Historia on laatinut virtuaalimatkan Kuninkaiden laaksoon. Voit tutustua Historian Kuninkaiden laakso -oppaaseen Google Earth -ohjelman avulla. Virtuaalimatkanteko sopii hyvin historian opetuksen elävöittämiseksi.
Asiasanat: hautamuistomerkit historia virtuaaliympäristö faaraot hautalöydöt egyptiläiset virtuaalimaailma arkeologia hautakammiot virtuaalimatkailu, Egypti, virtuaalimatka

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus