Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> European Parliament -virtuaaliympäristö
Haastatteluja ja virtuaalikävelyjä Brysselissä ja Euroopan Parlamentin rakennuksissa. Materiaali sopii yhteiskuntaopin ja EU-tietouden lisäämisen ohella hyvin mm. kielenopetukseen. Aineistoa on kahdeksalla kielellä.
Asiasanat: yhteiskuntaoppi virtuaalimaailma eurooppalaisuus europarlamentaarikot virtuaaliympäristö Euroopan unioni, EU

> Virtuaalinen 1700-luvun alun kylä - Toivola
Miltä näytti suomalainen kylä satoja vuosia sitten? Uuden tekniikan myötä virtuaalimallit ovat astuneet osaksi menneisyyden maisemien tutkimusmenetelmiä ja havainnollistamistyökaluja. Mallien avulla niin tutkijalle kuin muillekin menneisyydestä kiinnostuneille tarjoutuu kirjallisia ja perinteisiä kuvallisia esityksiä kokonaisvaltaisempi mahdollisuus kokea kadonnut maisema, jopa liikkua siinä. Tässä virtuaalimallissa pyritään havainnollistamaan yhden suomalaisen kylän ja sen lähiympäristön mahdollista ulkoasua vanhan maakirjakartan pohjalta. Mallinnettu kylä on Hollolan pitäjän Toivolan kylä Päijät-Hämeessä. Toivolan kylämaiseman rekonstruktio on tulkintaa siitä, miltä sisäsuomalaisessa läntisten ja itäisten kulttuuripiirteiden kohtausalueella on voinut näyttää uuden ajan alun ensimmäisinä vuosisatoina. Virtuaalinen Toivolan kylä on Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen Ihminen, aika, maisema -projektin ensimmäinen julkinen esitys Toivolan kylämaiseman varhaisvaiheista.
Asiasanat: maantiede maantieto virtuaaliympäristö verkko-opetus historia kylät kylätutkimus virtuaaliretki

> Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu - virtuaalinen kiertokäynti
Virtuaalinen kiertokäynti marsalkka Mannerheimin salonkivaunuun. Salonkivaunun virtuaaliympäristöön on kerätty marsalkan ja vaunun vaiheista kertovia valokuvia, äänitallenteita ja filmimateriaalia. Hytistä toiseen liikuttaessa voidaan tarkastella Mannerheimin henkilökohtaista esineistöä lähietäisyydeltä. Sivu on käännetty viidelle eri kielelle.
Asiasanat: historia verkko-opiskelu virtuaaliympäristö virtuaalisuus virtuaalitodellisuus historiallinen henkilö historia Mannerheim, C.G.E. virtuaalimatka, virtuaalimatkailu

> Virtuaalimatka Kuninkaiden laaksoon
Tieteen Kuvalehti Historia on laatinut virtuaalimatkan Kuninkaiden laaksoon. Voit tutustua Historian Kuninkaiden laakso -oppaaseen Google Earth -ohjelman avulla. Virtuaalimatkanteko sopii hyvin historian opetuksen elävöittämiseksi.
Asiasanat: hautamuistomerkit hautalöydöt egyptiläiset virtuaaliympäristö virtuaalimaailma faaraot arkeologia historia hautakammiot virtuaalimatkailu, virtuaalimatka Egypti,

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus