Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 11 kpl
1 2 | seuraava >>
> Yrrenä nummia tonkii
Tehtävänä on selvittää reitti maaliin etenemällä aakkosjärjestyksessä kirjaimesta toiseen. Tehtävä soveltuu yli 7-vuotiaille peruskoululaisille äidinkielen opetteluun ja kertaamiseen. Tehtävä harjoittaa kirjainten ja kielen tuntemusta ja kehittää aakkosjärjestyksen oppimista.
Asiasanat: kielen oppiminen kielen omaksuminen äidinkieli hahmottaminen kirjaimet aakkoset kieli pelit aakkosjärjestys

> Eksyneen räppärin arvoitus
Tehtävänä on muodostaa tavuista sanoja siirtämällä edelliseen tavuun sopiva jatkotavu. Tehtävä soveltuu yli 6-vuotiaille esi- ja perusopetukseen äidinkielen opetteluun. Tehtävä harjoittaa kielen oppimista sekä kirjainten ja tavujen tunnistamista ja oppimista. Tehtävä testaa myös oppilaan luovuutta, sillä toisinaan tavuista on mahdollista muodostaa hyvinkin mielikuvituksellisia sanoja.
Asiasanat: sanat hahmottaminen tavutus mielikuvitus kieli äidinkieli kielen oppiminen luovuus kielen omaksuminen

> Kirjavat kirjaimet
Tehtävänä on kuvavihjeen perusteella siirtää tavut oikeaan järjestykseen ja muodostaa sana. Peli soveltuu yli 6-vuotiaille esi- ja perusopetukseen äidinkielen opetteluun. Tehtävä harjoittaa kirjainten, tavujen ja sanojen tunnistamista ja oppimista. Samalla se kehittää myös kieltä ja hahmotuskykyä.
Asiasanat: kirjoittaminen kielen oppiminen tavutus hahmottaminen kirjaimet kielen omaksuminen äidinkieli sanat

> Taikakissan kirjainreitit
Tehtävänä on kulkea labyrintin läpi valitsemalla oikeita kirjaimia ja muodostamalla niistä tehtävässä vaadittu sana. Peli soveltuu yli 7-vuotiaille peruskoulun oppilaille kirjainten ja sanojen oppimiseen. Lisäksi se harjoittaa hahmotuskykyä sekä kielen oppimista ja omaksumista. Pelin vaikeustasoa voi säätää helposta vaikeaan.
Asiasanat: sanat hahmottaminen kieli kielen oppiminen kirjaimet kielen omaksuminen pelit

> Poksahtavat kirjaimet
Pelissä on tarkoituksena tunnistaa samanlaiset kirjaimet ja napauttaa niitä. Pelin nopeutta ja vaikeustasoa voi säätää. Peli soveltuu yli 5-vuotiaille ja erityisesti esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille, sillä peli harjoittaa kirjainten oppimista ja tunnistamista sekä kielen omaksumista.
Asiasanat: kielen omaksuminen kielen oppiminen kirjaimet pelit kieli harjoitukset äidinkieli hahmottaminen

> Suin päin summanmutikkaan - etsi erot
Tehtävässä on tarkoitus verrata kahta kuvaa ja etsiä niistä 7 eroavaisuutta. Peli soveltuu yli 5-vuotiaille ja etenkin esiopetukseen ja peruskoulun ensimmäisille luokille. Peli harjoittaa hahmotuskykyä, havainnointia ja tarkkaavaisuutta.
Asiasanat: erottaminen (tekniikka) hahmottaminen pelit havainnointi havainnot kuvat tarkkuus yksityiskohdat

> Riimiruudukko
Kirjainruudukkoon on kätketty riimirunon sanoja. Tehtävänä on etsiä sanat ruudukosta ja painaa oikeaa sanaa. Tehtävä soveltuu yli 4-vuotiaille ja etenkin esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille. Tehtävä harjoittaa sanojen tunnistamista, loppusointujen oppimista ja muodostamista sekä kielen oppimista.
Asiasanat: loppusointu kielen omaksuminen sanat hahmottaminen pelit äidinkieli kielen oppiminen

> Aapeli kaapeli -tavupeli
Pelissä on tehtävänä valita oikeat tavut, muodostaa niistä sana, valita sanaa vastaava kuva ja kirjoittaa lopuksi sana itse. Tehtävä soveltuu yli 4-vuotiaille ja etenkin esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille. Peli harjoittaa hahmotuskykyä, tavujen tunnistamista, kirjoitustaitoa ja kielen oppimista.
Asiasanat: kirjoittaminen tavutus kielen omaksuminen pelit hahmottaminen äidinkieli harjoitukset kielen oppiminen kieli

> Kukkuluuruu
Väritystehtävä, jossa on tarkoituksena värittää kuva annettujen muotojen ja kuvioiden perusteella. Tehtävä soveltuu yli 3-vuotiaille ja etenkin esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille. Tehtävä harjoittaa hahmotus- ja koordinaatiokykyjä sekä kuvioiden (ympyrä, neliö, kolmio, suorakulmio) ja värien tunnistamista.
Asiasanat: kuviot koordinaatio hahmottaminen pelit värittäminen oppiminen värit kolmio ympyrä väritystehtävä neliö kappaleet suorakulmio

> Kirjainreitti
Pelissä on tavoitteena napauttaa kaikkia samoja kirjaimia ruudukossa ja kulkea siten koko kirjainruudukon läpi. Oikeat kirjaimet valittua kirjainsokkelon lopusta löytyy aarre. Peli soveltuu yli 3-vuotiaille, etenkin esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille, sillä peli harjoittaa hahmotuskykyä, kirjainten tunnistamista ja kielen oppimista.
Asiasanat: oppiminen pelit äidinkieli kielen omaksuminen kirjaimet kielen oppiminen kieli hahmottaminen

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus