Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 2 kpl
> Kemia: muovit
Opetuspaketti soveltuu ensisijaisesti 7.-9. luokkien opetuskäyttöön. Paketti käsittelee erilaisia muovilaatuja, niiden ominaisuuksia ja käyttöä. Jokaisen muovilaadun yhteydessä annetaan esimerkki siitä valmistettavasta tuotteesta ja sen valmistusprosessista. Opetuspaketin suunnittelussa on otettu huomioon voimassa olevat peruskoulun opetussuunnitelman perusteet. Paketti on suunniteltu toteuttamaan OPS:n luvun 5 "Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta" ja luvun 7 "Ihminen ja teknologia" teemojen asettamia tavoitteita ja keskeisiä sisältöjä. Kemian aineenopetuksen keskeisistä sisällöistä vuosiluokilla 7-9, opetuspaketin sisältö liittyy läheisesti raaka-aineet ja tuotteet -teemaan. Teoriaosuus, kokeelliset työt ja erilaiset tehtävät tukevat OPS:n mukaista kokeelliseen lähestymistapaan tukeutuvaa opetusta ja oppimista. Tehtävät on tarkoitus tulostaa ja tehdä paperiversioina.
Asiasanat: muoviteollisuus muovi kemia kestävä kehitys

> Muovien kemiaa
Materiaali on tarkoitettu käytettäväksi peruskoulun 7-9 luokkalaisille. Sivujen tarkoituksena on antaa perustietoa muoveista ja kemiasta mm. kestävän kehityksen ymmärtämiseksi ja edistämiseksi. Opetuspaketissa kerrotaan mm. muovien historiasta, yleisimmistä muovilaaduista sekä mihin muoveja käytetään ja miksi muovit ovat niin suosittuja materiaaleja. Kokeellisia töitä, ristikko ja tehtäviä. Materiaali tehty yhteistyössä MK-tresmer Oy:n kanssa.
Asiasanat: kemia muovi muovituotteet muoviteollisuus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus