Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Raha-asiat ja niiden hoito
Näiltä sivuilta löydät tietoa muun muassa siitä •Koska lasku menee perintään? •Mitä voi seurata maksuhäiriömerkinnästä? •Kuinka paljon voidaan ulosmitata? •Mitä eroa on luottokortilla ja maksuaikakortilla? Voit myös testata taloutesi tilannetta Uhkaako ylivelkaantuminen - testaa taloutesi! -testillä ja lukea lisää oman talouden hallinnasta. Sivusto sopii mm. yhteiskuntaopin ja taloustiedon opetukseen.
Asiasanat: maksuhäiriöt oma pääoma pankkikortit luottokortit velkaneuvonta talous (kooste) luottokelpoisuus raha velkaantuminen Raha-asiat

> Control Your Money -oppimisportaali
Tehtäväkokonaisuuksia oman talouden hallintaan 4-6.luokkalaisille ja 7-8.luokkalaisille. Opettajalle on sivustolla oma opastus ja ohjesivu.
Asiasanat: rahankäyttö yhteiskuntaoppi taloustieto talouselämä raha

> Taloustieto - Lukion yhteiskuntaoppi - Internetix
Internetixin taloustietoa käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion yhteiskuntaopin kurssiin (YH2). Oppimateriaalissa on myös aiheeseen liittyviä tehtäviä.
Asiasanat: pankit kotitalous (oppiaineet) raha tuotantoeläimet taloustieto kilpailu (toiminta) julkinen talous kansainvälinen talous palkat yhteiskuntaoppi markkinat (taloustiede) elinkeinot eläkkeet tulopolitiikka tulot kansantalous

> Talousaapinen
Laaja sivusto siitä, kuinka opettaa lapsille tärkeitä talouteen liittyviä tietoja ja taitoja? Talousaapinen tarjoaa vinkkejä taloustiedon perusteiden opetukseen. Talousaapinen on suunniteltu opetuksen tueksi perusopetuksen toisesta luokasta alkaen. Aiheita voidaan käyttää hyödyksi valtakunnallisen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa muun muassa aihekokonaisuudessa Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta. Ne soveltuvat myös osaksi matematiikan sekä ympäristö- ja luonnontiedon opetusta. Pelit : sisältää verkkopelikokonaisuuden. Opettaja voi ohjata oppilaat pelaamaan itsenäisesti tai käyttää pelejä opetuksessa oppimistehtävinä. Pelien aiheet liittyvät rahaan, henkilökohtaiseen talouteen, yhteiskuntaan ja matematiikkaan. Ideamateriaali :sisältää vinkkejä ja ideoita talouteen liittyvien aiheiden opetukseen oppitunneilla. Talousaapisen sivuille on koottu vinkkejä myös vanhemmille tai muille aikuisille, jotka haluavat auttaa lasta oppimaan oman rahan käytön hallintaa. Fiksu shoppailija -sivu kannustaa lapsia ja nuoria järkevään rahankäyttöön. Etsitkö ideoita talouteen liittyvien asioiden opetukseen omassa opetussuunnitelmassasi? Talousaapinen on suunniteltu opetuksen tueksi perusopetuksen toisesta luokasta alkaen. Talousaapisen pelejä voi käyttää opetuksessa oppimistehtävinä tai oppilaat voivat pelata pelejä itsenäisesti. Aiheet sisältyvät valtakunnallisen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa muun muassa aihekokonaisuuteen Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta sekä oppiaineista matematiikan ja ympäristö- ja luonnontiedon tavoitteisiin ja sisältöihin. Materiaali on kaksiosainen: 1. Pelit on tarkoitettu oppilaiden käyttöön ja pelikokonaisuus sisältää kolme internetissä pelattavaa, talousaiheisiin liittyvää peliä. Pelejä voi käyttää opetuksessa oppimistehtävinä, jolloin ohjaaja tarkistaa pelaajien suoritukset (esim. saatu pistemäärä monivalintavisassa) tai antamalla oppilaiden pelata pelejä itsenäisesti. Opetuksessa kannattaa antaa oppilaille verkkopelien suora osoite, josta he pääsevät pelisivulle: http://www.kuluttajaliitto.fi/talousaapinenpelit
Asiasanat: kulutus kuluttajat taloudellinen kehitys talous säästäminen raha

> Napposen rahat -peli
Napposen rahat -peli tutustuttaa taloussanastoon, auttaa hahmottamaan ostoksien hintoja ja herättelee miettimään, miten voi toimia erilaisissa valintatilanteissa.
Asiasanat: talous taloushallinto rahanarvo raha

> Talouselämä | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee lukion yhteiskuntaoppia. Tämä osa liittyy teemakokonaisuuteen Taloustieto YH2 ja käsittelee talouselämää, talouspolitiikkaa jne. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: raha talouselämä yhteiskuntaoppi lukio talouspolitiikka Opetushallitus

> Raha- ja hintavisa
Raha - ja hintavisa on peli, jolla voi testata osaamistaan talousasioihin liittyen.
Asiasanat: NY164083 euro vakaus (fysiikka) keskuspankit inflaatio deflaatio raha

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus