Sivustolla kerrataan suomen kielen sanaluokat vierailemalla sanaluokkien linnunpöntöissä ja testaamalla taidot linnunpöntöissä olevissa tehtävissä. Sivustolla on aukkotehtäviä, luetunymmärtämistehtäviä ja sanaristikoita, joissa harjoitellaan substantiiveja, adjektiiveja, verbejä, numeraaleja, pronomineja sekä partikkeleita. Tehtävät sopivat äidinkielen ja kirjallisuuden tunneille peruskouluun, ja hyvin myös eriyttämisen välineiksi, sillä sivustolla on lisätehtäviä nopeammille oppilaille.
Asiasanat:
verbitpartikkelitadjektiivitharjoituksetpronominitsanaluokattehtävätsubstantiivitsuomen kieliäidinkieli (oppiaineet)peruskoululukusanat
Sivusto on osa Otavan luomaa äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirjasarjaa. Sivustolla on musiikkia, tarinoita ja tehtäviä, ja sitä voi hyödyntää myös oppikirjasarjaan tutustumatta. Sivusto on suunniteltu etenkin peruskoulun 1.luokan oppilaille, ja sen tavoitteena on syventää äidinkielen eri osa-alueiden hallintaa verkkoympäristössä. Verkkomateriaali tukee ja täydentää luokkatyöskentelyä ja sitä voi käyttää myös eriyttämisen välineenä. Materiaalia voi niin ikään hyödyntää jo esiopetuksessa lukemisen ja kuuntelemisen harjoittelussa sekä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden opetuksessa.
Asiasanat:
sanatkielen oppiminentarinatäidinkielitehtävätmusiikki (kooste)harjoituksetlauluttavutuskuunteleminen (havainnointi ja aistiminen)kielen omaksuminenmusiikkivideotperusopetus
Tehtävässä harjoitellaan sanoja yhdistämällä niitä oikeisiin kuviin. Samalla kerrataan tavutusta ja vaikeitakin kirjaimia. Tehtävä soveltuu esiopetukseen ja perusopetuksen ensimmäisille luokille ädinkielen kokonaisuuteen, sillä tehtävä kehittää kielen oppimista ja sanojen tunnistamista.
Asiasanat:
kuvatäidinkielitavutussanatkielen oppiminentehtävätharjoituksetkielikirjaimetkielen omaksuminen
Sivusto esittelee Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulussa toteutetun sanataiteen opintokokonaisuuden, sen sisällöt, materiaalit ja tehtävät. "Sanataiteen opintokokonaisuuden tavoitteena on tutustuttaa opiskelija sanataiteeseen:
sanataiteen tavoitteisiin, kerronnan keinoihin, erilaisiin innoituksen lähteisiin ja alkuideoihin,
runoon, satuun, novelliin ja kirjallisuuden ismeihin. Opiskelija voi kokeilla erilaisia tekstilajeja, valikoida
niistä itselleen sopivimmat tavat tuottaa tekstiä sekä työstää teksteistään portfolion, jonka avulla
kokonaisuus arvioidaan. Tavoitteena on oman kirjallisen ilmaisun harjoittaminen, kehittäminen ja
laajentaminen." Sivusto on erityisen hyödyllinen materiaalikokonaisuus opettajille, jotka voivat hyödyntää aineistoja niin perusopetuksen kuin lukion ja ammatillisenkin koulutuksen äidinkielen ja kirjallisuuden oppiaineessa. Sivustolla käsiteltäviä aiheita ovat mm. kertoja ja tämän merkitys, juoni ja sen rakentuminen sekä henkilökuvauksen ja miljöön rooli. Niin ikään sivustolla annetaan ideoita ja vinkkejä kirjoittamisen aloitukseen sekä runojen luomiseen aloittaen runouden perusteista.
Asiasanat:
lukeminenjuonimiljöökuvausaineistottehtävätkertojasanataiderunot (kirjalliset tuotokset)sadutlyriikkamateriaalitkirjoittaminenkerrontaideatnovellithenkilökuvausismitopintokokonaisuus
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.