Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 16 kpl
1 2 | seuraava >>
> Pukeutumisen tie -oppimateriaali
Materiaali on jaettu neljään teemaan, joita ovat tilanne, tyyli, väri ja materiaali. Jokaisessa teemassa on lyhyt teoriaosio aiheesta ja tehtäviä, joiden avulla tarkastellaan näihin liittyviä kysymyksiä. Opettaja ohjaa oppilasta tai ryhmää valitsemaan ne teemat, joita halutaan tutkia ja ratkaista. Tärkeätä on myös, että oppilas voi itse luoda häntä kiinnostavan omankohtaisen ongelman ja tutkia sitä.
Asiasanat: tekstiilit vaatteet pukeutuminen käsityö (toiminta) tyyli (ominaisuudet)

> Muodin ja pukeutumisen historiaa
Englanninkielinen sivusto esittelee muodin ja pukeutumisen historiaa 1800-luvulta tähän päivään saakka. Sivusto sisältää runsaasti tietoa, kuvia ja valokuvia, joihin pääsee tutustumaan kätevästi sivun yläreunan linkkirivistön kautta.
Asiasanat: sosiaalihistoria tyylikaudet pukeutuminen vaatesuunnittelu kulttuurihistoria tyylit muotiala muotisuunnittelijat muoti historia vaatteet vaatetusala vaateteollisuus muoti vaatetus historia muotisuunnittelu

> Kansallismuseon opetuspaketit
Kansallismuseon opetuspaketit: -Suomen esihistorian opetuspaketti peruskouluille ja lukioille. -Juhlapukuja-verkkonäyttely: Tutustu 36 loistokkaaseen esimerkkiin pariisilaisen haute couturen suodattumisesta suomalaiseen pukeutumiseen. Puvut viestivät kotimaisen käsityön elinvoimasta ja korkeasta tasosta sekä naisten ehtymättömästä kekseliäisyydestä erityisesti vaikeina aikoina. -Väylien varrelta -opetuspaketti, jossa tutustutaan merimerkkien ja laivaväylien historiaan sekä tarkastellaan merenkulunturvallisuudesta vastanneiden ammattiryhmien elämäntapaa ja työnkuvaa. -Puukausi -opetuspaketti kertoo Suomen puurakentamisen perinteestä savupirtistä puukerrostaloon.
Asiasanat: puu (luonnonmateriaalit) historia esihistoria kulttuurihistoria rakentaminen museopedagogiikka pukeutuminen merenkulku museot

> Karjala / Olkainhameet
Kulttuurien museon Rajantakaista Karjalaa -näyttelyyn (2008-2009) liittyvät Itäkarjalaisten olkainhameiden ompeluohjeet. Ohjeet neuvovat suoran hameen, viistohameen ja kiilahameen valmistamisen.
Asiasanat: pukeutuminen karjalaiset (suomalaiset) historiakulttuuri käsityö (toiminta) ompelu tilkkutyöt karjalaisuus laukut ompelutyöt ohjeet vaatteet helmet kankaat muoti kulttuuri olkainhame Itäkarjalainen

> Kulttuuriperintö ja identiteetti (ET4) | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapakettikokonaisuudessa tutustutaan kulttuuriperintöön ja identiteettiin. Materiaali on tarkoitettu lukion elämänkatsomukstiedon opetukseen. Materiaali sisältää 50 videota ja viisi äänitettä.
Asiasanat: vanhukset kurdit tuohityöt paimentolaiset pukeutuminen villa somalit yksilöllisyys mainonta mehiläiset paimentolaiskulttuurit media kestävä kehitys kainuulaiset alkuperäiskansat uusperheet stereotypiat saamelaiset itsetunto albaanit käsityö (toiminta)

> Ihmisen elämänkaari ja yhteisöllisyys | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapaketti lukion biologian opetukseen, jonka aiheena on ihmisen elämänkaari ja yhteisöllisyys. Materiaali sisältää 27 videota.
Asiasanat: lapset (ikäryhmät) perhe (ilmiöt) urheilu ikääntyneet pukeutuminen murrosikä ikääntyminen identiteetti aktiivisuus romanit -- kulttuuri nuoruus eläkeläiset romanit yso_sukupuoleen_liittyvä_rooli isyys

> Pukeutumiskulttuuri. Vatenetin aikamatka/opetuksen integrointi/
Pukeutumiskulttuurin 1ov:n opintojakso liittyi osana integroituun, kaikkiaan yhdeksän opintoviikon opintokokonaisuuteen ”Vatenetin aikamatkaan”.
Asiasanat: pukeutuminen virtuaalikoulu

> tilannepukeutuminen
Tekstiilin ja vaatetuksen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelman opiskelijoille suunnattu muodin historian opintokokonaisuus.
Asiasanat: pukeutuminen vaatetusala kansallispuvut muoti

> Minä ja vaatteeni - tekstiilityön projekti 7. luokkalaisille
Minä ja vaatteeni on peruskoulun 7. lk oppilaille tehty projektityö vaatteista ja omasta pukeutumisesta. Työn tarkoituksena on miettiä ja pohtia omaa pukeutumista ja vaatteiden merkitystä. Työ tehdään kirjallisesti kotona 2-4 viikon ajan tätä materiaalia hyödyntäen ja palautetaan sovittuun päivään mennessä opettajalle. Vaatesuunnitelmia ja hoito-ohjeita voidaan tehdä myöstekstiilityön tunneilla.
Asiasanat: käsityökasvatus vaatteet käsityö (toiminta) käsityöala pukeutuminen

> Vaatteiden huolto
Nicehousen pääsivulta vaatetusta käsitteleville sivuille pääsee Vaatehuone-linkistä. Sivuilla käsitellään monipuolisesti vaatteisiin ja niiden huoltoon sekä pukeutumiseen liittyviä aiheita. Osioita ovat mm. muoti ja tyylit, ompeleminen, neulominen, vaatehuolto sekä pukeutumisoppaat. Sivuilla on myös kokoelma sivuston aiheisiin liittyviä linkkejä. Sivut sopivat sekä itseopiskelu- että ryhmätyömateriaaliksi.
Asiasanat: pukeutuminen muoti ompelu neulonta vaatehuolto ompelu vaatetus muoti tekstiilitaide tekstiilit pukeutumisoppaat

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus