Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 9 kpl
> Käsityöohjeita
Oppimateriaaleja ja virikkeitä kokeneelta www-julkaisijalta ja TVT-soveltajalta.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt

> Punomo.fi - Käsitöiden suunnittelu
Käsitöiden suunnittelun perusteita, visuaalinen suunnittelu, tuotteen suunnittelu. Runsaasti linkkejä.Vaatii kirjautumisen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) suunnittelu

> Kankaanpainanta suunnittelu
Pieni oppimisaihio peruskouluikäsille ja heidän opettajilleen kankaanpainannan suunnitteluun. Materiaalin sisältöteemat ovat tyylittely, kasvikuvat ja eläinkuvat.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityöt käsityönopettajat käsityö

> Virtuaaliopisto - Tekstiilisuunnittelu
Tekstiilisuunnittelu- sivusto tutustuttaa oppijan tekstiilisuunnittelun lähtökohtiin ja keinoihin. Teemoina ovat muoto, väri, materiaali, luonto, perinne ja taide. Materiaalin tavoitteena on että opiskelija tutustuu tietotekniikan mahdollisuuksiin tekstiilisuunnittelun tukena, opiskelija pohtii visuaalisen suunnittelun keinoja tekstiilityön eri tekniikkoihin liittyvien töiden suunnittelussa ja että opiskelija kokeilee tekstiilityön aihealueeseen soveltuvia suunnittelukeinoja. Tekstiilisuunnittelu- sivustoa voi jokainen opiskelija käyttää myös täysin itsenäisesti ja se on saatavana Cd- rom - levynä
Asiasanat: käsityötiede käsityöala käsityö (toiminta) käsityöt käsityönopettajat käsityökasvatus käsityö (toiminta)

> Säpinää suunnitteluun
Materiaali on tarkoitettu käsityötä opettaville opettajille. Se antaa virikkeitä, miten oppilaita voisi ohjata suunnittelemaan käsitöitään. Sivustolla esitettävien tietojen taustalla on tutkivan oppimisen malli. Sivusto etenee reittimäisesti ja seuraavassa sivulla olevista linkeistä pääset reitin eri vaiheisiin. Tietosivuilla on linkkejä käytännön esimerkkiin, suunnitteluprosessin mukana etenevään sisustussuunnittelutyöhön. Esimerkin toivotaan havainnollistavan teoreettisempaa tekstiä ja samalla toimivan virikkeenä suunnitteluprojektien kehittämiseen käsityön tunneilla.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityö (toiminta) käsityöt

> Kuvittele omakuvasi
Opiskelija suunnittelee ja valmistaa kuvitteellisen omakuvan verkkomateriaalin avulla. Prosessia tuetaan päiväkirjan kautta, jossa nähdään työn kehittyminen. Monikäyttöinen suppea oppimateriaali täydentyy kokonaisuudeksi, kun opiskelijoiden töitä esitellään verkkogalleriassa. Selkokielinen, joka soveltuu näkövammaisille.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityöt käsitykset käsityö (toiminta) käsityöohjeet

> Puutyö
Mustavalkoinen viivapiirros sahaavasta henkilöstä.
Asiasanat: käsityö (toiminta) puutyöt puutyö

> Ompelu
Mustavalkoinen viivapiirros ompelukoneella ompelevasta henkilöstä.
Asiasanat: käsityö (toiminta) ompelu ompelu

> Unicef-nukke
Sivulla esitellään Unicef-nuken taustaidea ja nuken adoptoinnin ohjeet. Sivun lopussa on pdf-dokumentteina nukkeen tarvittava kaavapiirros sekä nukke-esite suomen ja ruotsin kielisinä.
Asiasanat: nuket käsityö (toiminta) yso_kaavat_2 nuket

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus