Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 6 kpl
> J.V.Snellman multimedia
J.V.Snellmania monipuolisesti käsittelevä multimedia.
Asiasanat: historia henkilöhistoria kansallisromantiikka äidinkieli (oppiaineet) kansallinen identiteetti suomalaisuus fennomania kirjallisuus (kirjalliset teokset) suomalaisuusliike

> Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkomateriaaleja
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkomateriaaleja. Osana SKS:n tietopalvelua tälle sivulle on koottu asiakokonaisuuksia Seuran keskeisaloista. SKS-tietopaketit Kalevalasta ja Elias Lönnrotista sisältävät mm. tiiviin tekstiosuuden, näytteitä Seuran kokoelmista, kirjallisuusviitteitä ja vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.
Asiasanat: juhannus Kalevala tiedonhaku kulttuuriperintö pääsiäinen suomalaisuus joulu juhlapäivät kekri J.L. Elias Lönnrot Runeberg,

> thisisFINLAND
Monipuolisesti tietoa Suomesta ja suomen kielestä monilla eri kielillä.
Asiasanat: suomalaisuus suomen kieli

> Mihin suomalainen uskoo? - Lukion uskonto (ev.lut.) - Internetix
Internetixin suomalaisen uskoa käsittelevä oppimateriaali liittyy lukion uskonnon (ev.lut.) kurssiin (UE5). Oppimateriaalissa on aiheeseen liittyviä tehtäviä, sanastoa ja www-linkkejä.
Asiasanat: suomalaisuus kansanusko uskonnollisuus kulttuuri media kirkkohistoria jumalat haltijat uskonto (uskominen) kristinusko

> Ruoka, kulttuuri ja perinteet | Opettaja.tv | yle.fi
Yleisradion opettaja.tv:n teemakokonaisuus käsittelee suomen kielen opintoja toisena tai vieraana kielenä, vapaaseen sivistystyöhön liittyen. Tämä osa käsittelee suomalaisuutta - ruokaa, kulttuuria ja perinteitä. Teemapaketit ovat jatkuvasti kehittyviä ja ne sisältävät äänitteitä, videoita ja tehtäviä.
Asiasanat: perinne suomen kieli kulttuuri toinen kieli suomalaisuus vapaa sivistystyö ruoka Opetushallitus

> Suominen, Suomi-aapinen
Alakouluikäisille suunnattu helppolukuinen ja värikäs tietopaketti Suomesta. Sivustolla kerrotaan Suomen historiasta, hallinnosta ja päättäjistä sekä erilaisten Suomessa asuvien ihmisten elämästä. Sivusto soveltuu käytettäväksi toisesta luokasta alkaen.
Asiasanat: kansalaiskasvatus suomalaisuus hallitus yhteiskuntaoppi Suomi historia kulttuuri-identiteetti kansalaisuus

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus