Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 5 kpl
> Punotut kahvikassit
Peruskoulun oppilaille tehty opas punotun kahvikassin tekemisen tueksi. Materiaali sisältää kuvat ja ohjeet, joita voi käyttää oppitunnin osana. Materiaalissa on myös ideakuvia erilaisista kassimalleista.
Asiasanat: käsityöperinne käsityöala käsityöohjeet punontatyöt käsityökasvatus käsityö (toiminta) käsityöt (objektit)

> Pirtanauha
Peruskoulun 7.-9. lk oppilaille tehty opas pirtanauhan tekemiseen. Materiaalin sisältöteemat ovat: historia, tekniikat, välineet, suunnittelu ja ohje. Materiaalia voi käyttää oppitunnin osana työskentelyvaiheiden tukena.
Asiasanat: käsityöohjeet käsityö (toiminta) käsityökasvatus käsityöt (objektit) käsityöperinne käsityöala kudonta

> Oman suvun tekstiilit - Lepolan kotimuseo
Peruskoulun 7.-9. lk käsityöopettajille ja oppilaille suunnattu esitys, jonka tarkoituksena on toimia perusasteen käsityön opetuksessa kulttuurikasvatuksen integroinnin apuvälineenä. Materiaalin sisältöteemat ovat: vuodetekstiilit, keittiötekstiilit, pukeutuminen, sisustustekstiilit, huonekalut ja työvälineet ja linkkejä museoiden sivuille. Materiaali sopii opettajan suunnittelun tueksi ja oppiaille oppitunnin osana käytettäväksi.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityöala käsityöohjeet käsityöperinne kudonta käsityö (toiminta) käsityöt (objektit)

> Juuremme - testi
Juuremme -testissä tutustutaan käsityön vanhoihin työvälineisiin ja -tapoihin. Yksi esitetyistä vaihtoehdoista on aina oikea ja muut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä. Oikean vaihtoehdon klikkaaminen avaa lisätietoa aiheesta. Oman osaamisen arviointia tukeva testi sopii sekä peruskoulun että ammatillisen oppilaitoksen oppitunnin osaksi.
Asiasanat: käsityö (toiminta) käsityökasvatus testit käsityöperinne käsityöala arviointi

> Oppimateriaalia ja virikkeitä jugend-aiheeseen
Virikemateriaaleja peruskoulun peruskoulun opettajalle Jugend -tyylin tuntemiseksi. Oppitunnun osaksi tarkoitetussa materiaalissa on esimerkkejä tyylittelystä, eläinaiheista, fontteja ja kirjasinlajeja. Muita aiheita ovat ihmiset, satuolennot, maisemat, fantasiakuviot, liekit, viivarytmit ja ornamentit. Materiaalin on koonnut Pirjo Sinervo.
Asiasanat: käsityönopettajat käsityöohjeet käsityöperinne

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus