Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 3 kpl
> Kuinka Dinosauruksia tehdään? -verkkonäyttely - Luonnontieteellinen keskusmuseo
Luonnontieteellisen museon Elämän historia -näyttelyssä oli esillä kaksi dinosaurusta: Shunosaurus liin luuranko ja Triceratops horriduksen (kolmisarven) rekonstruktio. Tässä verkkonäyttelyssä esitellään lyhyesti fossiilien syntyä ja tutkimista sekä museon dinosaurusten kokoamisvaiheita.
Asiasanat: dinosaurukset museologia hirmuliskot muinaisjäännökset konservointi museoesineet kaivaukset arkeologia fossiilit

> Discovering Ancient Egypt
Muinaista Egyptiä käsittelevä englanninkielinen sivusto on laaja ja selkeä. Sivuston osiot käsittelevät mm. pyramideja, hieroglyfejä, rakennuksia, faaraoita jne. Sivustolla on myös videoita ja toiminnallisia osuuksia kuten pelejä.
Asiasanat: hieroglyfit muinaisesineet obeliskit egyptologia historia menneisyys muumiot muinaisjäännökset egyptiläiset muinaishaudat pyramidit faaraot muinaiskansat kulttuuri (toimintatavat) historia

> Aboa vetus arkeologis-historiallinen museo
Museo Aboa vetus esittelee keskiaikaisen kaupunkikorttelin, joka kaivettiin esiin Rettigin palatsin remontin yhteydessä Turussa. Näillä verkkosivuilla voit lukea museon näyttelyistä ja toiminnasta. Samalta sivustolta löytyy myös Ars nova, nykytaiteen museo.
Asiasanat: keskiaika arkeologia historia muinaisjäännökset

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus