Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Suomen sää ja vuodenajat
Suomen sää ja vuodenajat on digitaalinen oppimateriaali, jonka kertomus Suomeen muuttavasta Jamarista on maahanmuuttajalapselle helposti samaistuttava. Materiaalissa on huomioitu valmistavan opetuksen tarpeet niin tiedollisesti kuin suomen kielen oppimisenkin kannalta. Käytetty kieli on yksinkertaista, kaikki käsitteet opiskellaan toiminnallisesti ja tärkeimpiä sanoja toistetaan runsaasti eri yhteyksissä. Materiaali sisältää lisäksi perustietoa sään elementeistä visuaalisesti näyttävällä tavalla ja itse tekemällä ja kokemalla oppimiseen tulee uudenlaista eloa.
Asiasanat: tuuli säänennustus sääilmiöt ukkonen lämpötila (kooste) sade vuodenajat ilmansuunnat sää pilvet sääennusteet säähavainnot

> ¿Qué tiempo hace?
Espanjana kielen tehtävä,jossa tavoitteena on kirjoittaa; millaista säätä kuva ennustaa? Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 350 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki. * Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: sanat sanastot espanjan kieli sääilmiöt sää

> Winter Words
Englannin kielen harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on oppia talveen liittyviä sanoja. Tehtävä on muodoltaam sanaristikko, johon apua voi hakea omasta sanastosta. Kaikkiin sanoihin on olemassa myös tarkistusmahdollisuus. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: sääilmiöt englannin kieli sää sanat sanaristikot talviaika talvi

> Weather
Englannin kielen harjoitustehtävä, jossa tavoitteena on yhdistää säästä kertova kuva ja sääilmaus. Tehtäviä on kaksi sivullista. Tehtävissä on tarkistamismahdollisuuus. Harjoitus on osana laajaa tehtäväpakkia, perunakellaria, jossa lähes 330 tehtävää eri oppiaineisiin liittyen. Tehtävät toimivat IE-selaimissa pääpiirteittäin seuraavasti: Merkintä v6+: Vähintään Internet Explorer 6. Toimivuus muissa selaimissa (pääsääntöisesti, poikkeuksia voi esiintyä): Firefox 2: Kaikki.* Mozilla/Netscape 7: Kaikki.* Opera 7: Kaikki, jos asetettu esittäytymään IE:nä. JavaScript-tuen pitää olla päällä. Satunnaisia vaihteluja ylläolevaan luokitteluun voi ilmetä. Myös muiden kuin Windows-käyttöjärjestelmien (esim. MacOS) selainversioissa voi olla toimivuuteen vaikuttavia eroja.
Asiasanat: sanat sää sääilmiöt englannin kieli

> Kalenteri
Venäjänkielisen kalenterisanaston opetteluun tarkoitettu sivusto, joka sisältää kuullunymmärtämisharjoituksia sekä linkkejä ko. sanastoa harjoittaviin kirjallisiin tehtäviin ja ristikoihin.
Asiasanat: sääilmiöt kalenteriin liittyvät ajanjaksot sanastot venäjän kieli viikonpäivät kuukaudet sää vuodenajat sanasto venäjän kieli Opetushallitus

> Sää - venäjä
Venäjänkieliseen sääsanastoon keskittyvä sivusto, joka sisältää kuullunymmärtämisharjoituksia, kirjallisia tehtäviä sekä linkkejä Venäjän eri kaupunkien reaaliaikaiseen live säävideoon ja internet-sivujen sääennusteisiin.
Asiasanat: kuullun ymmärtäminen venäjän kieli sanastot sääilmiöt sää kuullun ymmärtäminen sanasto venäjän kieli

> Säähavainnointi
Mustavalkoisia viivapiirroksia sääilmiöistä.
Asiasanat: sääilmiöt säähavainnot sää ilmastoilmiöt ilmasto

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus