Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 122 kpl
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | seuraava >>
> PORON JÄLJILLÄ -pohjoista käsityöläisyyttä-
Poron jäljillä – pohjoisen käsityöläisiä sivusto on tarkoitettu kaikille käsityöstä, pohjoisesta elämästä ja elämäntavasta, luonnosta ja poroista kiinnostuneille. Poro on mukana monen pohjoisen ihmisen elämässä aina ja kaikkialla. Lapsille oma Lasten poro osio.
Asiasanat: käsityö (toiminta)

> Käsityönurkka
Käsityönurkassa on käsityöohjeita ja taustatietoa eri tekniikoista. Käsityönurkassa on myös otteita siitä, miten Suomen käsityön museo on käsitelllyt käsityötä eri aikoina näyttelyissä ja julkaisuissa.
Asiasanat: käsityö (toiminta)

> Kässäätkö? Koulukäsityön muistoverkko
Suomen käsityön museon Kässäätkö-sivuilla voit tutustua koulukäsityön historiaan ja auttaa kartuttamaan museon kokoelmia. Sivuille kootaan koulukäsityöhön liittyviä muistoja ja valokuvia sekä tietoa koulukäsityöhön liittyvästä tutkimuksesta. Minkälaisia muistoja sinulla on koulukäsitöistä?
Asiasanat: käsityö (toiminta)

> Blogit käsityön opetuksessa
Blogit käsityön opetuksessa tarjoaa mallin käsityön ja äidinkielen integroimisesta alakoulussa ja yläkoulussa blogien kirjoittamisen avulla.
Asiasanat: kirjoittaminen blogit äidinkieli lukeminen käsityö (toiminta)

> KasityoCOM
Varsinais-Suomen teknisen työn opettajien liiton sivujen oppimateriaali. Materiaali on tarkoitettu ilmaiseksi levitettäväksi opetustarkoitukseen 3.-9.luokille.
Asiasanat: veisto oppimateriaali tekninen työ käsityö (toiminta)

> Pukeutumisen tie -oppimateriaali
Materiaali on jaettu neljään teemaan, joita ovat tilanne, tyyli, väri ja materiaali. Jokaisessa teemassa on lyhyt teoriaosio aiheesta ja tehtäviä, joiden avulla tarkastellaan näihin liittyviä kysymyksiä. Opettaja ohjaa oppilasta tai ryhmää valitsemaan ne teemat, joita halutaan tutkia ja ratkaista. Tärkeätä on myös, että oppilas voi itse luoda häntä kiinnostavan omankohtaisen ongelman ja tutkia sitä.
Asiasanat: tekstiilit vaatteet pukeutuminen käsityö (toiminta) tyyli (ominaisuudet)

> Käsityöohjeita
Kulttuurien museon käsityöohjeet keskiaikaisen lautanauhan sekä neulakintaan valmistamiseen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) tekstiilityö tekstiilisuunnittelu tekstiilitaide lautanauha, neulakinnas

> Karjala / Olkainhameet
Kulttuurien museon Rajantakaista Karjalaa -näyttelyyn (2008-2009) liittyvät Itäkarjalaisten olkainhameiden ompeluohjeet. Ohjeet neuvovat suoran hameen, viistohameen ja kiilahameen valmistamisen.
Asiasanat: pukeutuminen karjalaiset (suomalaiset) historiakulttuuri käsityö (toiminta) ompelu tilkkutyöt karjalaisuus laukut ompelutyöt ohjeet vaatteet helmet kankaat muoti kulttuuri olkainhame Itäkarjalainen

> Lappeenrannan museopolut
Museoaapinen sivustoon liittyy ennen museossa käyntiä tehtäviä tehtäviä, museossa tehtäviä sekä museokäynnin jälkeen tehtäviä osioita. Osioon liittyy myös museoaakkoset. Museoiden internetsivuilta löytyviä verkkonäyttelyitä voivat opettajat ja oppilaat käyttää tietolähteenä niin oppitunteja kuin esitelmiä tai kirjoitelmia valmistellessaan. Osa näyttelyistä, etenkin Hei Hoplaa! – ratsuväkisivut, Kauskilan kalmiston arvoitus –peli ja Lappeenrannan muuttuvat kasvot, soveltuvat myös tutustumiseen oppitunnin aikana yhdessä tai itsenäisesti. Hei Hoplaa! sisältää mm. opettajan oppaan ja kuvitetun sanaston.
Asiasanat: kulttuuri museopedagogiikka historia kuvataide museot käsityö (toiminta) vierailut

> Käsityön lukiodiplomista (ppt)
Ideankehittelyä ja valmiita prosesseja käsityödiplomiin ja stipendin antamiseksi kannusteeksi. Tarinallinen kuvaus lähtökohdista arviointiin saakka, sekä oppilaiden lopputuoksia esitellen.
Asiasanat: käsityökasvatus käsityö (toiminta) opinnäytteet käsityö (toiminta)

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus