Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 110 kpl
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | seuraava >>
> PORON JÄLJILLÄ -pohjoista käsityöläisyyttä-
Poron jäljillä – pohjoisen käsityöläisiä sivusto on tarkoitettu kaikille käsityöstä, pohjoisesta elämästä ja elämäntavasta, luonnosta ja poroista kiinnostuneille. Poro on mukana monen pohjoisen ihmisen elämässä aina ja kaikkialla. Lapsille oma Lasten poro osio.
Asiasanat: käsityö (toiminta)

> Kässäätkö? Koulukäsityön muistoverkko
Suomen käsityön museon Kässäätkö-sivuilla voit tutustua koulukäsityön historiaan ja auttaa kartuttamaan museon kokoelmia. Sivuille kootaan koulukäsityöhön liittyviä muistoja ja valokuvia sekä tietoa koulukäsityöhön liittyvästä tutkimuksesta. Minkälaisia muistoja sinulla on koulukäsitöistä?
Asiasanat: käsityö (toiminta)

> KasityoCOM
Varsinais-Suomen teknisen työn opettajien liiton sivujen oppimateriaali. Materiaali on tarkoitettu ilmaiseksi levitettäväksi opetustarkoitukseen 3.-9.luokille.
Asiasanat: puunveisto oppimateriaali tekninen työ (oppiaineet) käsityö (toiminta)

> Lappeenrannan museopolut
Museoaapinen sivustoon liittyy ennen museossa käyntiä tehtäviä tehtäviä, museossa tehtäviä sekä museokäynnin jälkeen tehtäviä osioita. Osioon liittyy myös museoaakkoset. Museoiden internetsivuilta löytyviä verkkonäyttelyitä voivat opettajat ja oppilaat käyttää tietolähteenä niin oppitunteja kuin esitelmiä tai kirjoitelmia valmistellessaan. Osa näyttelyistä, etenkin Hei Hoplaa! – ratsuväkisivut, Kauskilan kalmiston arvoitus –peli ja Lappeenrannan muuttuvat kasvot, soveltuvat myös tutustumiseen oppitunnin aikana yhdessä tai itsenäisesti. Hei Hoplaa! sisältää mm. opettajan oppaan ja kuvitetun sanaston.
Asiasanat: kulttuuri museopedagogiikka historia kuvataide museot käsityö (toiminta) vierailut

> Marionettinukkien teko - askartelusta esityksiin
Ohjeet yksinkertaisten marionettinukkien tekemiseen vaihe vaiheelta.
Asiasanat: askartelu käsityö (toiminta) nuket marionettiteatterit kuvaamataito

> Askarrellaan mökkejä
Ohje kuvaamataidon, käsityön tai askartelun avuksi, kun rakennetaan erilaisia mökkejä tai taloja :tonttumökkejä, keskiaikaisia savupirttejä, suurkaupungin kerrostaloja tai oma kaupunki kaavoineen ja arkkitehtitöineen. Vaikeustasoa voidaan säätää riippuen oppilaan iästä ja taidoista.
Asiasanat: kädentaidot kuvaamataito käsityö (toiminta) askartelu

> Tupsun tekoa
Kuvallinen ohje lankatupsun valmistamiseen.
Asiasanat: käsityö (toiminta) langat kuvaamataito

> Kierretty nyöri
Lyhyt ohje nyörintekemisen ja pyörittämiseen ja materiaalien varaamiseen.
Asiasanat: narut langat käsityö (toiminta) askartelu

> Kulttuuriperintö ja identiteetti (ET4) | Opettaja.tv | yle.fi
Ylen opettaja.tv:n teemapakettikokonaisuudessa tutustutaan kulttuuriperintöön ja identiteettiin. Materiaali on tarkoitettu lukion elämänkatsomukstiedon opetukseen. Materiaali sisältää 50 videota ja viisi äänitettä.
Asiasanat: vanhukset tarhamehiläinen pukeutuminen käsityö (toiminta) itsetunto somalit tuohityöt yksilöllisyys paimentolaiset paimentolaiskulttuurit media villa alkuperäiskansat uusperheet kestävä kehitys saamelaiset mainonta kainuulaiset albaanit kurdit stereotypiat

> Käsityön ja matkailun verkostot
Opas verkostoitumisesta käsityö - ja matkailualan yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville.
Asiasanat: matkailu yrittäjyys käsityö (toiminta) matkailuala

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus