Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 13 kpl
1 2 | seuraava >>
> Tekninen työ: Raunistulan koulun teknisen työn sivusto
Teknisen työn sivuilla ohjeita, didaktiikkaa, galleria yläkoulun teknisen työn tunneille.
Asiasanat: puutyöt tekninen työ

> Tvt teknisessä työssä & puutekniikassa
Nimi- tai numerokyltin suunnittelu ja toteutus.
Asiasanat: tekninen työ puutyöt NY146264

> Puutekniikka
Teknisten aineiden opettajien sivuilla on monipuolinen linkkikokoelma puutekniikkaan liittyen.
Asiasanat: puuteknologia pintakäsittely vaneri puutyöt käsityö (toiminta)

> Maalit peruskoulun integroivana opetusaiheena
Maalit aiheena tarjoaa opettajalle erinomaisen mahdollisuuden eri oppiaineiden ja aihekokonaisuuksien integroimiseen. Maalit ovat kemiallisia aineita, mutta niiden valmistuksessa hyödynnetään lähinnä fysiikan tietoja. Maalien valmistuksessa raaka-aineet sekoitetaan mekaanisesti yhteen eikä siinä tapahdu kemiallisia reaktioita. Maalien tuotekehityksessä tutkitaan kemiallisten ja fysikaalisten rasitusten lisäksi elävän luonnon maaleille asettamia vaatimuksia. Koulussa maaleja käytetään puukäsitöiden, mutta myös kuvaamataidon tunneilla. Maalien kulutuksesta saa projektitehtäviä matematiikan tunnille. Opetuspaketti on suunnattu peruskouluun. Siinä kerrotaan mitä maalit ovat, missä, miten ja miksi niitä käytetään, sekä millä tavalla niitä valmistetaan. Lisäksi kokeellista työskentelya esim. punamullan valmistamiseksi. Sivustolla yhteistyöyritys Tikkurilan esittely ja kuvaus ja, mitä mahdollisuuksia opettajalla on hyödyntää yritystä tai sen nettisivuja opetuksessa. Sivuilta on myös linkkejä muiden suomalaisten maalitehtaiden ja suurimpien maaleja myyvien yritysten sivuille. Maalipeli toimii sellaisenaan opetusmuotona. Jos aikaa ei riitä pelaamiseen, voi siihen kuuluvia kysymyksiä toki käyttää muutenkin. Maalin valmistus sopii erinomaisesti kemian tunnille. Sivustolla esitellään myös projektityön, jonka ideana on maalata koulun seinät ja opetuskokonaisuuden matematiikan tunnille. Opetuspaketissa on monta osaa. Tarkoitus ei ole opettaa koko opetuspakettia samoille oppilaille vaan opettajan oman harkinnan mukaan poimia paketista opetusryhmälle ja ajankohtaan sopivia elementtejä. Peruskoulun opetussuunnitelman perusteiden mukaan kemian opetuksen tehtävä on ohjata oppilaita luonnontieteellisen tiedon käyttämiseen elämän eri tilanteissa ja tukea kokonaisuuksien hahmottamista yli oppiainerajojen. Maalit ovat kemiallisia aineita, jotka vaikuttavat oppilaiden arkipäivään. Kokonaisuuksien hahmottamista opetuspakettimme edesauttaa yhdistämällä maaliteeman opiskeluun lukuisia muita oppiaineita matematiikasta käsitöihin ja kuvaamataitoon. Kokeellisen työskentelyn ja projektitöiden lisäksi sivuilta löytyvä maalipeli antaa oppilaille mahdollisuuden sosiaaliseen vuorovaikutukseen. 
Asiasanat: fysiikka puutyöt matematiikka kuvaamataito maaliteollisuus mekaniikka maalit kemia

> Puutyö
Mustavalkoinen viivapiirros sahaavasta henkilöstä.
Asiasanat: käsityö (toiminta) puutyöt puutyö

> Puutyöt
Värillinen viivapiirros sahasta ja puunkappaleesta.
Asiasanat: opiskelu puutyöt oppitunnit käsiteollisuus ammatillinen koulutus puu (aine) opetus taideteollisuus koulu oppiaine työ puukäsityöt puutyö käsityö tekninen lukujärjestys

> Puutyöt, sahaaminen
Viivapiirros puun sahaamisesta.
Asiasanat: harrastukset puuntyöstö puutyöt sahaus puutyö

> Puutyö
Viivapiirros puutyöstä.
Asiasanat: puuntyöstö puutyöt harrastukset puutyö

> Puutyö
Valokuva puutyöstä.
Asiasanat: puuntyöstö puutyöt valokuvat puutyö

> Puutyö
Valokuva puutyöstä.
Asiasanat: puutyöt puuntyöstö valokuvat puutyö

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus