Maailman kaverikirja auttaa tuomaan maailman lasten tarinoita osaksi koulupäivää ala- ja yläkoululaisille.
Materiaalissa on tarinoita lasten ja nuorten arjen rytmistä Suomessa, Syyriassa, Tansaniassa, Keniassa, Etiopiassa, Moldovassa ja Venäjän Karjalassa. Tarinoiden kautta herätellään lapsia ja nuoria pohtimaan oikeudenmukaisuutta ja ihmisten välistä tasa-arvoa. Oppaassa on mukana tehtäviä, joita voi käyttää apuna teemojen käsittelyssä. Maailman kaverikirjaa voi käyttää esimerkiksi uskonnon, elämänkatsomustiedon tai etiikan tunneilla. Tarinat sopivat myös muille tunneille, joilla käsitellään globaaleja aiheita ja globaalia vastuuta. Tarinat on koostettu Filantropian arjesta kehitysyhteistyön parissa.
Asiasanat:
lapset (kooste)tasa-arvomaailmaoikeudenmukaisuusfilantropiaglobaalikasvatusKaverikirjanpdf-versiomateriaalipankissa:http://www.filantropia.fi/fi/tietoa/materiaalipankki
Internetixin filosofian verkkokurssin aiheena on yhteiskuntafilosofia (FI1). Kokonaisuus on tarkoitettu lukion filosofian opetukseen. Internetixin kurssimateriaalit sisältävät ohjeita kurssien suorittamiseen, kattavasti tietoa aiheesta, kuvia ja tehtäviä.
Asiasanat:
oikeudenmukaisuusyksilöyhteiskuntapoliittinen filosofia
Peruskoulun ja lukion oppilaille tehdyiltä Ihmisoikeussivuilta löytyy tietoa ihmisoikeuskasvatuksesta Suomesta ja maailmalta. Osiossa Ihmisoikeuskasvatus Suomessa kerrotaan maamme koululainsäädännön ja opetussuunnitelmien ihmisoikeuspainotuksista.
Aineistot ja Tapahtumat -osioon kerätään ihmisoikeusmateriaaleja sekä tietoa aiheeseen liittyvistä tapahtumista.
Ihmisoikeuksien käsikirja painottuu käytännölliseen puoleen: mitä ovat ihmisoikeudet ja miten niitä voidaan käsitellä opiskelussa ja opetuksessa.
Sopimukset ja julistukset -osio sisältää keskeiset kansainväliset ihmisoikeusasiakirjat. Materiaali sopii oppitunnin osaksi.
Asiasanat:
monikulttuurisuusNY155095ihmisoikeudetympäristöoikeudenmukaisuusNY149142kulttuurihistoriaNY149139hyvinvointitasa-arvodemokratia
Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.