Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 7 kpl
> Mediakasvatus Metka | Metkula-tarinakerronnan työkalu
Lasten omassa tarinastudio Metkulassa voi luoda omia tarinoita valmiiden äänien ja kuvien avulla.Metkula on tarinatyökalu. Metkulassa voi piirtää myös itse kuvia ja tehdä animaatioita. Wilma ja Welmu johdattelevat Metkulan pariin. Metkula on osa opetusministeriön Mediamuffinssi-hanketta.
Asiasanat: NY155091 piirustus verkkopalvelut tarinat elokuvataide animaatio kuvat

> Oppimateriaalivarannot (Sosiaalinen media opetuksessa)
Sosiaalisen median palveluita opetuksessa. Mediakasvatusseuran kokoamia työkaluja, oppimateriaalivarantoja.
Asiasanat: NY155091 työvälineet verkkopalvelut

> Kirjoittaminen ja julkaisu muiden kanssa (Sosiaalinen media opetuksessa)
Sosiaalisen median palveluita opetuksessa. Mediakasvatusseuran kokoamia yhdessä kirjoittamisen työkaluja. Esimerkiksi wikipalvelu, oppimateriaaliwiki, wikikurssijärjestelmä, wikipalvelu, toimistopaketti, tietosanakirja, jaettu piirrosalusta.
Asiasanat: kirjoittaminen NY155092 NY155091 verkkopalvelut

> Tietotulvan suodattaminen (Sosiaalinen media opetuksessa)
Sosiaalisen median palveluita opetuksessa. Mediakasvatusseuran kokoamia tiedon suodattamiseen littyviä palveluita, joiden avulla jaetaan linkkejä ja vinkkejä, arvioidaan muiden lähettämiä uutisia ja suositellaan asioita muille. Esimerkiksi linkkien jakopalvelu, sosiaalinen uutispalvelu, sosiaalinen suosituspalvelu, blogikirjoitusten arviointipalvelu.
Asiasanat: tiedonhallinta blogit verkkopalvelut tiedonhallintajärjestelmät NY155091

> Finnish - GeoGebraWiki
GeoGebraWiki on on ilmaisten ja vapaasti kaikkien (opettajat, oppilaat, muut käyttäjät) käytössä olevien GeoGebralla luotujen opetusmateriaalien etusivu. Wiki sisältää suomenkielisillä ohjeilla peruskoulun matematiikkaa (prosenttilaskentaa, geometria, funktiot, harjoitelmia), lukion matematiikkaa (funktiot, geometria, vektorit, analyyttinen geometria, analyysi, trigonometria, numeerisia menetelmiä) sekä suomalaisia GeoGebra-linkkejä.
Asiasanat: trigonometria prosenttilasku analyysi matematiikka NY155092 analyyttinen geometria numeeriset menetelmät geometria vektorit (matematiikka) yso_vektorit_2 funktiot verkkopalvelut

> GeoGebra matematiikkaohjelma
GeoGebra on  ilmainen matematiikkaohjelma. Siinä on dynaamisia työkaluja sekä geometrian että  algebran opiskeluun. Se on palkittu kansainvälisesti ja saanut eurooppalaisia ja saksalaisia oppimateriaalipalkintoja. Ohjelmaa voivat käyttää opettaja ja oppilaat. Ohjelmassa: perustiedot, kuvia sivuista ja esimerkkisivuja, ohjeita mitä GeoGebralla voi tehdä (opastus ja GeoGebraWiki), käynnistys- ja latausohjeet, uusimmat ja tuelvat versiot.
Asiasanat: sovellukset (tietotekniikka) verkkopalvelut matematiikka

> Sosiaalinen media oppimisen tukena
Sosiaalinen media oppimisen tukena -opas tarjoaa perustietoa ja vinkkejä oppimisympäristöhankkeiden toteuttajille ja kaikille uusia oppimisen muotoja hakeville. Esittelyyn on valikoitu opetus-, ohjaus- ja oppimiskäyttöön soveltuvia sosiaalisen median verkkopalveluita ja ohjelmia. Lisäksi oppaasta löytyy tietoa tekijänoikeuksista, tietoturvasta, netiketistä ja lähdekriittisyydestä sekä verkostoitumisesta ja sen eduista.
Asiasanat: työvälineet NY155091 tietoturva tietotekniikka NY165443 lähdekritiikki verkko-opetus verkkoviestintä oppimisympäristö verkkopalvelut interaktiivisuus tekijänoikeus oppimateriaalin laatiminen oppimisympäristö tieto- ja viestintäteknologia tietokonesovellus tietoverkot mediakasvatus media, sosiaalinen virtuaalikoulu

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus