Linkkiapaja logo suomeksi   på svenska
Oppimateriaaleja verkosta
Materiaalin haku
Asiasanahakemisto
Ehdota linkkiä
Hakutuloksia 4 kpl
> Työkalupakki: Työkaluja tupakoimattomuuden edistämiseen
Työkalupakki on tupakointia käsittelevä verkkosivusto opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa tupakasta sekä valmista materiaalia tehtävistä videopätkiin hyödynnettäväksi oppitunneilla, nuortentoiminnassa ja vanhempainilloissa. Työkalupakki sisältää omat osionsa alakouluille, yläkouluille ja lukioille, ammatillisille oppilaitoksille sekä seurakunnille.
Asiasanat: syöpätaudit riippuvuus tupakka tupakkatuotteet

> Tietoa tupakoinnista & opetusideoita alakoulu
Jokaiseen aihealueeseen kuuluu lyhyt johdatus teemaan ja harjoituksia eri luokka-asteille ensimmäisestä luokasta kuudenteen luokkaan. Harjoitukset on ryhmiteltu luokka-asteiden mukaan kolmeen ryhmään eli 1.-2. –luokkalaisille, 3.-4. –luokkalaisille ja 5.-6. –luokkalaisille. Osa tehtävistä soveltuu useammalle luokka-asteelle. Tehtävät on ryhmitelty Tehtävät-laatikkoon. Sivustoa voi hyödyntää opetuksessa palasina, järjestyksessä aihealueittain alusta loppuun tai esimerkiksi osana terveyteen tai hyvään oloon keskittyvää teemaviikkoa. Harjoituksia voidaan hyödyntää erilaisessa alakouluikäisten kasvatustyössä koulusta harrasteryhmiin.Tehtävien ja kysymysten tavoitteena on lähestyä tupakointia yllättävistäkin näkökulmista, ja näin herättää keskustelua sekä kannustaa ottamaan kantaa - parhaimmassa tapauksessa saada aikaan oivalluksia niin oppilaissa kuin opettajissakin.
Asiasanat: syöpätaudit tupakkatuotteet tupakka riippuvuus

> Fressisedu
Monipuolisia materiaaleja ja työkaluja nuorten nikotiinittomuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen.
Asiasanat: nuorisotyö tupakka vieroitus terveys syöpätaudit riippuvuus

> Syöpä
Kertoo syövästä: yleisyydestä, syistä, ehkäisystä ja hoidosta. Sisältää animaation syövän synnystä. Käsittää tehtäviä ja linkkejä lisätietoon.
Asiasanat: esiintyminen syöpätaudit hoito sairaudet ehkäisy syöpä terveys ehkäisy sairaus terveyskasvatus terveysoppi

Valikoituja ja luokiteltuja verkko-oppimateriaaleja opetuksen ja oppimisen tarpeisiin. Varsinaisten oppimateriaalien ja oppimisaihioiden lisäksi mukaan on valikoitu opetukseen soveltuvia viivapiirroksia ja kuvia.
Tulostettava versio
Palvelua ylläpitää Opetushallitus